Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Overclocking, Tweaking and Benchmarking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old July 23, 2007, 10:00 AM
Top Prospect
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ottawa, ON
Posts: 123
Default E6600 with D975XBX2...

I am building another computer. I installed a Intel E6600 on the XBX2. The BIOS is to date. I notice that I can't change the multiplicator (stay in gray shade) and it is stock at 9!!!

I was able to increase the FSB to 334 and run stable and cool at 2997MHz (with Corsair Twin 667MHz). I will like to increase the multiplicator to 10! Is there a way to do this (or how to enable this comand in BIOS)?
__________________
Intel Core 2 Quad QX6700 OC 3.6GHz
Mobo D975XBX2, 4GB DDR2 800 MHz Corsair TWIN X Dominator
4X 36GB Raptor in RAID 0 (on Intel controller with dual Boot Win32 Pro)
3X 360 GB Seagate No RAID (on Marvell controller for Apps, Paging and Back up)
EVGA GeForce 8800GTS Dual DVI- 2x Monitors 24'' 1920 x 1200
Water Cooling, Ultra X3 1000 Watts PWS.
ASUS Laptop G2S T7700 @ 2.4GHz
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old July 23, 2007, 10:32 AM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,892

My System Specs

Default

It's impossible. The multiple is locked an all Intel Core 2 Duos except for the "Extreme" edition ones like the X6800.

New E6600 don't overclock as well as the older ones apparently. My "older" one can do 400x9 = 3.6GHz with 1.45V.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old July 24, 2007, 07:20 AM
Top Prospect
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ottawa, ON
Posts: 123
Default

...good to know! Thank you.

...I am use to the QX6700!
__________________
Intel Core 2 Quad QX6700 OC 3.6GHz
Mobo D975XBX2, 4GB DDR2 800 MHz Corsair TWIN X Dominator
4X 36GB Raptor in RAID 0 (on Intel controller with dual Boot Win32 Pro)
3X 360 GB Seagate No RAID (on Marvell controller for Apps, Paging and Back up)
EVGA GeForce 8800GTS Dual DVI- 2x Monitors 24'' 1920 x 1200
Water Cooling, Ultra X3 1000 Watts PWS.
ASUS Laptop G2S T7700 @ 2.4GHz
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old July 24, 2007, 11:45 AM
Babrbarossa's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: New Brunswick
Posts: 3,673

My System Specs

Default

I've been wondering how the newer cheapo q6600s are doing- I have been considering getting one, but I had a feeling that I couldn't expect much OC from them. Anyone else bought one lately?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old July 24, 2007, 04:33 PM
Top Prospect
 
Join Date: Jun 2007
Location: Mississauga, ON
Posts: 88
Default

Quote:
Originally Posted by jdrom17 View Post
It's impossible. The multiple is locked an all Intel Core 2 Duos except for the "Extreme" edition ones like the X6800.
that's not true at all. my e6600 allows for multipliers 6-9 to be used. currently running 400x8.

francois, i'm not familiar at all with that mobo but a quick google search should help you out.
__________________
ASUS P6T
Intel i7 920 @ 3.8GHz w/ 1.35v
3 x 2048MB PC3 12800 OCZ Platinum XTC @ 1528MHz (7-7-7-20) w/ 1.6v
2 x Sapphire HD 4870 1GB
SoundBlaster X-Fi Platinum
2 x WD1500ADFD RAID 0
4 x WD5000AAKS RAID 0+1
Tt Armor Aluminum Tower
Enermax Galaxy 1000W DXX
DELL 2405FPW, 1905FPW
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old August 14, 2007, 11:08 AM
Supertim0r's Avatar
Rookie
 
Join Date: Aug 2007
Location: Québec, Canada
Posts: 20
Default

you can't change the multi on non XE C2D
you can change it on quad Q6600/QX67/68/6850
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old August 14, 2007, 03:25 PM
Top Prospect
 
Join Date: Jun 2007
Location: Mississauga, ON
Posts: 88
Default

Quote:
Originally Posted by Supertim0r View Post
you can't change the multi on non XE C2D
you can change it on quad Q6600/QX67/68/6850
if you're disputing me, you're wrong. you can change the multi on ANY C2D or Quad. you just can't raise the multi unless you have a X model.
__________________
ASUS P6T
Intel i7 920 @ 3.8GHz w/ 1.35v
3 x 2048MB PC3 12800 OCZ Platinum XTC @ 1528MHz (7-7-7-20) w/ 1.6v
2 x Sapphire HD 4870 1GB
SoundBlaster X-Fi Platinum
2 x WD1500ADFD RAID 0
4 x WD5000AAKS RAID 0+1
Tt Armor Aluminum Tower
Enermax Galaxy 1000W DXX
DELL 2405FPW, 1905FPW
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old August 14, 2007, 05:50 PM
Supertim0r's Avatar
Rookie
 
Join Date: Aug 2007
Location: Québec, Canada
Posts: 20
Default

on the XBX2...
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old August 14, 2007, 07:47 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,596
Default

all c2ds can be downclocked not upclocked unless the board won't let you.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old August 14, 2007, 08:35 PM
Top Prospect
 
Join Date: Jun 2007
Location: Mississauga, ON
Posts: 88
Default

Quote:
Originally Posted by Supertim0r View Post
on the XBX2...
ok np.
__________________
ASUS P6T
Intel i7 920 @ 3.8GHz w/ 1.35v
3 x 2048MB PC3 12800 OCZ Platinum XTC @ 1528MHz (7-7-7-20) w/ 1.6v
2 x Sapphire HD 4870 1GB
SoundBlaster X-Fi Platinum
2 x WD1500ADFD RAID 0
4 x WD5000AAKS RAID 0+1
Tt Armor Aluminum Tower
Enermax Galaxy 1000W DXX
DELL 2405FPW, 1905FPW
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel D975XBX2 and 8800GTX = bottleneck? Dooobie CPU's and Motherboards 11 October 11, 2007 12:46 AM
D975XBX2 can't boot after FSB increase francois methot Troubleshooting 6 April 14, 2007 01:57 PM
e6600 p5b help plz... razor4life CPU's and Motherboards 14 April 7, 2007 12:32 AM
Intel D975XBX2 vs. the ASUS P5B deluxe….P965 vs. 975X philmar CPU's and Motherboards 51 March 28, 2007 04:12 PM
Motherboards.org reviews Intel D975XBX2 (BadAxe) Supergrover Reviews & Articles from the Web 0 January 25, 2007 06:49 AM