Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Overclocking, Tweaking and Benchmarking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old June 1, 2009, 07:49 PM
somecanadianguy's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: somecanadiancity
Posts: 1,118

My System Specs

Default GTX275 Vantage score low?

I just got a GTX275 (factory OC'd) the other day and decided to download 3dmark Vantage.
I ran it at the default "Performance" setting and got GPU: 8598; CPU: 42551 (stock CPU and GPU speeds)
These look a little low compared to some others I've seen...

Nvidia GeForce GTX 275 896MB Review

Anyone know what's going on?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old June 2, 2009, 03:29 PM
Silvgearx's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Sep 2008
Location: Toronto
Posts: 2,105

My System Specs

Default

wow thats pretty low compared to that chart.

Time to turn up the frequency to 108mhz and try it again
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old June 2, 2009, 04:23 PM
somecanadianguy's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: somecanadiancity
Posts: 1,118

My System Specs

Default

What could the problem be?
Card came factory OC'd to 648/1458/2376.
I'm using the new 185.5 drivers... maybe I'll roll back and try again.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old June 2, 2009, 05:45 PM
somecanadianguy's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: somecanadiancity
Posts: 1,118

My System Specs

Default

I tried again at 3.8GHz and got around the same GPU score.
Then I remembered that I'd changed some settings in the Nvidia Control Panel .
Reset to defaults and ran 3dMark again...

Overall score: 14342
GPU score: 11560
CPU score: 51559

I was starting to wonder if I got a defective card... guess not.
The card just got a defective user .
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old June 2, 2009, 06:16 PM
SKYMTL's Avatar
HardwareCanuck Review Editor
 
Join Date: Feb 2007
Location: Montreal
Posts: 11,612
Default

NEVER mess with the Nvidia control panel before you benchmark. Good catch though.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old June 2, 2009, 06:16 PM
Cowboy's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Apr 2009
Location: Toronto, ON
Posts: 1,375
Default

Quote:
Originally Posted by somecanadianguy View Post
I was starting to wonder if I got a defective card... guess not.
The card just got a defective user .

Now THAT... is genuinely funny. I lol'ed IRL.
__________________


Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old June 3, 2009, 06:05 AM
somecanadianguy's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: somecanadiancity
Posts: 1,118

My System Specs

Default

Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old June 3, 2009, 06:06 AM
somecanadianguy's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: somecanadiancity
Posts: 1,118

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by SKYMTL View Post
NEVER mess with the Nvidia control panel before you benchmark.
I'm not used to having a card worth benching with.
Most of the time messing with the control panel is the first thing I do.

Now I have to try and remember what settings I had before so I can work again.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old June 3, 2009, 06:11 AM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,412

My System Specs

Default

You're not the only one hit by this problem.... I don't run Vista so no Vantage for me, but I have done this exact same thing with other benchmarks. :)

Even better was the time I moved my 1950pro to the secondary PCIe slot to allow for better cable management.... took me a week to realise that the secondary slot was only running @ 2X speeds and majorly affecting the performance of my card. :)
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EVGA GTX275 questions... somecanadianguy Video Cards 15 May 30, 2009 06:15 PM
GTX275 Installation? somecanadianguy Video Cards 4 May 29, 2009 12:13 AM
So, I'm thinking of selling my GTX275 Sagath Off Topic 5 April 30, 2009 11:32 AM
Low score 3dmark06, OC advice? aviduser Overclocking, Tweaking and Benchmarking 15 February 27, 2009 08:44 PM
Strange CPU Score on 3DMark Vantage appplejack Overclocking, Tweaking and Benchmarking 1 January 12, 2009 06:44 AM