Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Overclocking, Tweaking and Benchmarking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old April 20, 2009, 11:00 AM
Dr_BenD_over's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,406

My System Specs

Dancing_Banana It's been a while...

...since I've overclocked an nVidia card. Last time was an 8800GTS 320MB probably about 2 years ago now and I never pushed that one extensively. I've got "the" Gigabyte 9800GT that was used in the 9800GT roundup here so i know it is somewhat overclockable. Is Rivatuner my best option? I typically used coolbits back in the day, but I absolutely despise Nvidias current control panel (I'm folding with this BTW) (Running XP Pro 32bit)
__________________
All's well that's Haswell
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old April 20, 2009, 11:23 AM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 7,799

My System Specs

Default

eVGA Precision is your best bet.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old May 6, 2009, 05:00 AM
Dr_BenD_over's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,406

My System Specs

Default

Handy little program.
__________________
All's well that's Haswell
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old May 6, 2009, 05:55 AM
somecanadianguy's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: somecanadiancity
Posts: 1,118

My System Specs

Default

As soon as I'm more comfortable OC'ing my CPU and I get my RAM running good
I'll be trying out evga Precision. I don't know much more about overclocking a GPU as
I did about overclocking a CPU a couple months ago so it'll likely take some time. The
program looks pretty easy to use though.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old May 6, 2009, 08:01 AM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,227

My System Specs

Default

Is there still a patch out there for full functionality on non-EVGA cards?
__________________
EVGA X58 3X SLI / i7 980X / 3X 4G Mushkin Blackline Frostbite / XFX Pro 1000W / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / WD 6401AALS / TT Lvl 10 GT
Swiftech MCP655 WC Pump / EK XT 240 Rad / 2X Scythe Ultra Kaze / EK Supreme HF / Primochill Myriad Dual Bay Res / Dell UltraSharp U2412M

Gigabyte C1007UN-D / 2X4G Gskill PC3-10700 / Pico PSU / 2.5" 750G Toshiba HDD / Mini-Box M350 / 1X 19" BenQ / 1X 17" HP
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old May 6, 2009, 09:31 AM
Dr_BenD_over's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,406

My System Specs

Default

As far as can tell, what I downloaded from EVGA has full functionality.
__________________
All's well that's Haswell
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old May 6, 2009, 10:05 AM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,227

My System Specs

Default

IIRC, the patch allowed for software bumping of vid card voltages not normally accessable without the EVGA program.
__________________
EVGA X58 3X SLI / i7 980X / 3X 4G Mushkin Blackline Frostbite / XFX Pro 1000W / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / WD 6401AALS / TT Lvl 10 GT
Swiftech MCP655 WC Pump / EK XT 240 Rad / 2X Scythe Ultra Kaze / EK Supreme HF / Primochill Myriad Dual Bay Res / Dell UltraSharp U2412M

Gigabyte C1007UN-D / 2X4G Gskill PC3-10700 / Pico PSU / 2.5" 750G Toshiba HDD / Mini-Box M350 / 1X 19" BenQ / 1X 17" HP
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old May 6, 2009, 10:10 AM
Allstar
F@H
 
Join Date: Jun 2008
Location: Belleville, Ontario
Posts: 559
Default

Pretty sure precision is just a simpler, less complex version of rivatuner. At least it was when i used it a few months ago
__________________
Case: HAF 932
CPU: AMD Phenom II 940 3.5ghz w/ OCZ Vendetta 2 Cooler
PSU: OCZ StealthXstream 600w
Mobo: ASUS M3A79-T Deluxe
Memory: 4gb OCZ Platinum 1000mhz ddr2
Graphics: 2x Sapphire 4830s in Crossfire
Keyboard: Logitech G11
Mouse: Logitech G9
HD:WD 640gb Caviar Black + 750gb Seagate
#hardwarecanucks on irc.enterthegame.com
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old May 6, 2009, 10:41 AM
Dr_BenD_over's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,406

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by sswilson View Post
IIRC, the patch allowed for software bumping of vid card voltages not normally accessable without the EVGA program.
Well, no sign of any voltage adjustments so I guess it's not fully functional.
__________________
All's well that's Haswell
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes