Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Overclocking, Tweaking and Benchmarking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old April 4, 2009, 10:19 PM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,824

My System Specs

Default best overclocking software

ok its been awhile since i overclocked my video card and thought why not now what i am have trouble with is the stress test i was using ati tool but it does not work for vista 64 so i thought i would use furmark but that program is new to me ( so if i do the stress test in furmark the donut does not spin is this normal and second once i push my card to far should i see artifacts like you do in atitool in furmark any takers thanks )

card palit sonic 4870 watercooled ( if it helps )
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old April 5, 2009, 06:21 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,824

My System Specs

Default

what so nobody overclockes there gpu anymore
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old April 5, 2009, 06:31 AM
Rookie
 
Join Date: Jun 2008
Location: Halifax, NS
Posts: 41
Default

I just use the crysis benchmark to test my cards, I let it do 10 loops and if I don't see any artifacts or it doesn't crash then it's fine.
__________________
____________________________________________
ASrock P45xe/q8200@2.8ghz/HD 4850+hd4830 crossfire/2xWD3200AAKS+0/4gb gskill 800/Samsung 245bw/Ocz Modxstream 600w
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old April 5, 2009, 07:15 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,824

My System Specs

Default

thank i never thought of at all you are my savor i for the life of me could not get atitool work under 64 thank again
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old April 5, 2009, 07:25 AM
chrisk's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Jul 2008
Location: GTA, Ontario
Posts: 7,400

My System Specs

Default

Try folding with it. If its unstable then you will get "unstable machine" or "nans detected on the gpu" errors. Actually, many machines that are ATI tool and such 'error free' will crash under F@H.

3.0 Charlie has a sticky with lots of information on this too:
Overclocking tools of the trade
__________________
Fold for team #54196
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old April 5, 2009, 07:49 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,824

My System Specs

Default

f@h is hard to setup no. i know nothing about folding at all sorry i have all those programs thank not new to overclocking just can't find artifact tester for vista 64
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old April 5, 2009, 08:11 AM
Delavan's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: May 2007
Location: Mtl
Posts: 1,149
Default

Whatever I use to OC my graphics cards make Punkbuster to detect "hardware monitoring" cr4p...and I get kicked until I disable the OCing software. I tried Rivatuner and Evga Precision (based on Riva anyway)...

So I OC to get more performance in games, but PB kicks me...
Do I play single player? NO...So my only option if I want to run an OCed GFX card in online multiplayer games is to BIOS flash (nibitor I think?) the card....
__________________
i7 4770K @ 4.5GHz / Corsair H100i / Maximus VI HERO / 8GB Corsair Vengeance Red LP 1.5V 1866 / N560GTX Ti Twin FROZR II OC / Corsair Performance Pro 128GB SSD / Intel 520 120GB SSD / WD Black 640 GB storage

ROG G53SX laptop: i7 2630QM / 12GB DDR3 / GTX560m 2GB / 750GB 7200rpm (14 000 3Dmarks06)
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old April 5, 2009, 08:25 AM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,869

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Delavan View Post
Whatever I use to OC my graphics cards make Punkbuster to detect "hardware monitoring" cr4p...and I get kicked until I disable the OCing software. I tried Rivatuner and Evga Precision (based on Riva anyway)...

So I OC to get more performance in games, but PB kicks me...
Do I play single player? NO...So my only option if I want to run an OCed GFX card in online multiplayer games is to BIOS flash (nibitor I think?) the card....
Never heard of this before...

As for stress testing, use OCCT: OCCT Website english Does the CPU and GPU
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old April 5, 2009, 08:50 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,824

My System Specs

Default

never heard of that and i will try occt thanks for all the helps guys and or gals
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old April 5, 2009, 09:49 AM
bojangles's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Oakville, ON
Posts: 2,683

My System Specs

Default

I recommend what everyone else said. But could you please add a few periods and commas into your posts? I feel like my brain is running out of breath when I read them gingerbee.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
In search of GPS software CMetaphor O/S's, Drivers & General Software 2 January 20, 2009 03:39 PM
Back up software?? Cowinacape O/S's, Drivers & General Software 7 December 31, 2008 05:00 PM
Any divice or software that can do this.... Gameplaywarrior HTPC Systems & Software 3 October 4, 2008 10:44 AM
Software WolfBane Networking 11 August 1, 2008 12:28 PM
Question regarding software 3.0charlie HardwareCanucks F@H Team 2 June 29, 2007 09:06 AM