Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Overclocking, Tweaking and Benchmarking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old January 26, 2009, 02:37 PM
MVP
 
Join Date: Aug 2007
Location: Windsor, Ontario, Canada
Posts: 305
Default Multyplyer keeps changing..... WTF

Anyone have any reason why my Frequency keeps changin from a Multypliyer of 6 to 9 in Coretemp? Bios shows multyplyer of 9, but coretemp keeps switching back and forth from 6 to 9... Also Nvidia monitor should multyplyer of 6 aswell.....

so 1 minute i am running at 3401.38MHZ at 9, then it jumps down to 2267.59 at Multyplyer of 6.

time to reset the bios or what???
__________________
i2600k sandy bridge @ 3.4ghz/ 2x 8800 GTX KO ACS3 PCI-E 630MHZ 768MB 2.0GHZ SLI'd / Raptor 74GB / Antec 1200 Hundred Gaming Case / G.Skill Ripjaws ddr3 1600 cl 8-8-8-24 - 8gigs / evga z68 SLI MOBO / Samsung DVD+RW / Corsair ax850 PSU / 24" Samsung CinkMaster

Cooling:
Swiftech Dual rad
Swiftech Single rad
Swiftech Micro Res
Swiftech Apogee GT Cpu block
Feser One Red Fluid
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old January 26, 2009, 02:39 PM
element291's Avatar
Allstar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Barrie, Ontario
Posts: 674
Default

Could it be the intel core stepping thing? (sorry for how vague I am. lol)

You can disable it in the bios, basically it just slows down the cpu when it isnt under heavy load.
__________________

| ASUS P8Z68-VPRO | Intel i5 2500K | 8Gb Patriot Viper Xtreme | 2x 60gb OCZ Solid 3 SSD | EVGA GTX260 Core216 |




Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old January 26, 2009, 02:44 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,473
Default

You have got to be bloody well joking.

People are you THAT bloody lazy?

*pop*

Oh there goes my head.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old January 26, 2009, 02:45 PM
LCB001's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aylmer QC.
Posts: 1,774

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by frosty View Post
Anyone have any reason why my Frequency keeps changin from a Multypliyer of 6 to 9 in Coretemp? Bios shows multyplyer of 9, but coretemp keeps switching back and forth from 6 to 9... Also Nvidia monitor should multyplyer of 6 aswell.....

so 1 minute i am running at 3401.38MHZ at 9, then it jumps down to 2267.59 at Multyplyer of 6.

time to reset the bios or what???
Check this guide done by Chilly Whats up with my CPU? - A SpeedStep F.A.Q.
__________________
Folding For Team 54196

Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old January 26, 2009, 02:46 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,473
Default

Whats up with my CPU? - A SpeedStep F.A.Q.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old January 26, 2009, 02:46 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,473
Default

-> Whats up with my CPU? - A SpeedStep F.A.Q.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old January 26, 2009, 02:46 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,473
Default

--> Whats up with my CPU? - A SpeedStep F.A.Q.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old January 26, 2009, 02:46 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,473
Default

---> Whats up with my CPU? - A SpeedStep F.A.Q.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old January 26, 2009, 02:46 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,473
Default

----> Whats up with my CPU? - A SpeedStep F.A.Q.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old January 26, 2009, 02:46 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,473
Default

-----> Whats up with my CPU? - A SpeedStep F.A.Q.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
textures changing in game, freezing - video card problem? tsincaat Troubleshooting 7 November 3, 2008 01:04 PM
The Times they are a changing. KnSKranky New Builds 0 September 3, 2008 05:29 AM
changing psu? djnocide Power Supplies 4 December 12, 2007 06:07 PM
Changing LED in a backlit keyboard BALISTX Peripherals 2 October 13, 2007 03:17 PM
Changing mobo, do I have to re-install Windows? francois methot CPU's and Motherboards 9 July 12, 2007 02:10 PM