Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > O/S's, Drivers & General Software

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old May 11, 2008, 04:38 PM
MVP
 
Join Date: Feb 2008
Location: Maple Ridge BC
Posts: 499
Default Vista SP1 ... Failed to install 4 times and going for 5...

yeah so the vista update service finally popped up to tell me that SP1 was available for dl and install.... now I have been hearing about this for a while some good things and some bad things... But if its apparently important I thought why not give it a shot and see if it really will improve my "windows experiance." But as of writing this it has gotten to 95 percent download complete and failed from that point 4 times in a row now. I between dl 3 and 4 I have restarted my system to see if that would solve whatever issue its running into to no avail though. Although I am not to worried about it its fairly annoying that update it telling me its important and the bloody thing still won't work. Oh yes I also forgot to mention that I probably would be on install 5 or 6 if the update installer program hadn't frozen up on me 1-2 times.... but just wondering if anyone else is having similar issues and has any advice for me. Well besides switching back to XP because I would if I could... But yeah any info would be appreciated.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old May 11, 2008, 05:02 PM
CMetaphor's Avatar
Quadfather
 
Join Date: May 2007
Location: Montreal, Canada
Posts: 4,997

My System Specs

Default

System details? Most importantly your windows details and the status of some of your more major windows updates (ie. malicious software up to date? .net framework version, IE version? etc)

I work for a large computer hardware company in the IT department and we've been going through all the possible problems from SP1 for over a week now. Should be able to help.
__________________
"Backed by common sense and physics!" -Squeetard
Opteron Server for Sale! http://www.hardwarecanucks.com/forum...ade-ideas.html
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old May 11, 2008, 05:38 PM
Allstar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Van Isle, BC
Posts: 550
Default

I just use the full download ... Never had an issue on any of the computers I've upgraded.

32-bit - Download details: Windows Vista Service Pack 1 Five Language Standalone (KB936330)

64-bit - Download details: Windows Vista Service Pack 1 Five Language Standalone for x64-based Systems (KB936330)
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old May 11, 2008, 05:53 PM
MVP
 
Join Date: Feb 2008
Location: Maple Ridge BC
Posts: 499
Default

well every other important update was installed the first time and with no problems so this is a little odd to me. The error code is 80070570 if that helps at all. But as of writing this the update has now failed 7 times...
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old May 11, 2008, 09:05 PM
Allstar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Van Isle, BC
Posts: 550
Default

Can't say I've run into the error myself, but searching the internet for that error code seems to give the impression that a file is either inaccessible, corrupt, or unreadable.

I would give the manual installation a try and, if that fails, I would run some diagnostics on your hard drive and/or memory.

Also, Microsoft is providing free support (e-mail, chat, phone) for SP1.
Help and Support
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old May 11, 2008, 10:02 PM
MVP
 
Join Date: Feb 2008
Location: Maple Ridge BC
Posts: 499
Default

i tried to do the standalone install from the link you gave me but apparently my vista install is not in a compatible language... so from a BC future shop I got a PC with a random and unknown language install of Vista apparently...? The whole corrupt idea makes sense to me a bit though because I have never seen the DL make it to 100 percent before the attempted install failed so it could be a corruption issue causing the install to fail. It is still freaking out though that according to manual install I am not running an english install of Vista... after almost a year of using it to have not one indication thats its not english takes LAME to a whole new level...
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old May 11, 2008, 11:35 PM
Digitaldemon's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Nov 2007
Location: 2 miles south of heaven.. east of eden
Posts: 308
Default

switch to...xp?
sorry had to.. means cant open file.

FAQShop.com: Welcome to the SUS Section

some other stuff

Windows Vista Service Pack 1 - Things to Know Before You Download

Windows Vista Service Pack 1 (SP1) - 434.5 MB
http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en
Windows6.0-KB936330-X86-wave0.exe

Windows Vista Service Pack 1 for Windows Vista 64-bit (Size: 726.5MB)
http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en
Windows6.0-KB936330-X64-wave0.exe

Windows Vista Service Pack 1 - All Language Standalone DVD ISO
http://www.microsoft.com/downloads/d...5-83960458e2ec
6001.18000.080118-1840_iso_client_sp_wave1-FRMCSP1_DVD.iso - 1418.1 MB

Things to know before you download Windows Vista SP1
http://technet.microsoft.com/en-us/w.../bb968859.aspx

Unlimited installation and compatibility support for Vista SP1 is available at
no charge through 18 Mar-09
.. US:
http://support.microsoft.com/oas/def...4&gprid=500921
.. CA:
http://support.microsoft.com/oas/def...4&gprid=500921
.. UK:
http://support.microsoft.com/oas/def...4&gprid=500921
.. AU:
http://support.microsoft.com/oas/def...4&gprid=500921
__________________



Last edited by Digitaldemon; May 11, 2008 at 11:45 PM.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old May 26, 2008, 02:48 PM
MVP
 
Join Date: Jan 2008
Location: Cambridge, ON.
Posts: 499
Talking

Quote:
Originally Posted by TwystedMonkey View Post
i tried to do the standalone install from the link you gave me but apparently my vista install is not in a compatible language... so from a BC future shop I got a PC with a random and unknown language install of Vista apparently...? The whole corrupt idea makes sense to me a bit though because I have never seen the DL make it to 100 percent before the attempted install failed so it could be a corruption issue causing the install to fail. It is still freaking out though that according to manual install I am not running an english install of Vista... after almost a year of using it to have not one indication thats its not english takes LAME to a whole new level...
Format and do a clean instasll with your Vista cd then load the service pak or see if it will.
__________________
Cambridge,ON
MSI Z77 M Power/Bios17.13b1
3770K@4.5ghz
Mushkin #997007
Noctua NH-D14
Gigabyte GTX 660
Seasonic X-660
Corsair 540 Cube
Noctua case fans
Intel Speed Demon x 2

using Prime 95 27.9


Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes