Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > O/S's, Drivers & General Software

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 20, 2013, 04:07 PM
Rookie
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 22
Default Plex Help

I've setup Plex Media Server on my media server, and added content.

My girlfriends laptop can see Plex Media Server under My Computer, and is able to access any files perfectly.

My brothers desktop, and parents laptop don't see Plex Media Server under My Computer, like my girlfriends laptop has. However, it shows up under Network, but if you double click, all it does is open Windows Media Player.

My question is, how do I get the setup that is on my girlfriends laptop, to the other devices? I did not configure anything on her laptop for it to show up that way, so I'm a little confused.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 21, 2013, 08:16 AM
Varroa's Avatar
Allstar
 
Join Date: Nov 2007
Location: National Capital Region, Canada
Posts: 744

My System Specs

Default

We need more info like the OSes involved and the type of network you have running. Most of my PCs (Windows 7) the plex media server shows up in the networks tab as media server but in Windows XP that doesn't happen (I don't think at least).
__________________
GAMER: Win7 Pro x64, I7 3770K (stock) (CM 212+), Asus P8Z77-V Pro, Gigabyte 7970 OC Ghz Edition 3 GB, Corsair Vengeance LP 4 x 4GB DDR3 1600Mhz, Crucial M4 120 GB + 256GB, Crucial M500 480 GB SSD, 1TB WD Blk, BRD, HX750W, Auz X-Fi Prelude, & Fractal Design Arc MIDI R2

Lenovo Ideapad Y510p: i7-4700MQ 2.4GHz (undervolted by 80mV), 16GB DDR3L-1866MHz, Intel GMA 4600HD / SLI'ed Nvidia Geforce GT 755M 2GB GDDR5, 240 GB Crucial SSD, 128GB M.2 SSD, 15.6" HD+ Glossy LED
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 21, 2013, 02:02 PM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,870

My System Specs

Default

Why not access it directly via your web browser? That should work far more consistently.

It should be http://computername:32400/web, or instead of using the computer name, you could use the IP address too.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
G530 and plex w0z HTPC Systems & Software 2 January 28, 2013 06:21 PM