Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > O/S's, Drivers & General Software

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old December 20, 2012, 08:13 AM
MVP
 
Join Date: Oct 2012
Location: North East Alberta
Posts: 447

My System Specs

Default Windows 8 Default Theme

Anyone know how to change the default Windows Theme. I have a "my theme" saved with a set of panoramic backgrounds that suits my three screen array, but every time I open Windows 8 the system reverts to the Windows default theme and that dang daisy pops up.

Sure I can right click and personalize, select my theme and I'm back to my nice backgrounds but there must be a way for my theme to be the default theme and not have to reset it every time I turn on Win8.
__________________
________________________________

FKD
Fort Kent, Alberta

2012 - A10 Rig
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old December 20, 2012, 08:23 AM
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2012
Location: Nashville
Posts: 134
Default

Which version do you have?

Give this a shot (just use whatever theme it is you are wanting to use):
How to re-enable the aero lite theme in windows 8? - Super User
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old December 20, 2012, 12:46 PM
MVP
 
Join Date: Oct 2012
Location: North East Alberta
Posts: 447

My System Specs

Default

I have Windows 8 Pro.

Will try that link out and see if it helps.
__________________
________________________________

FKD
Fort Kent, Alberta

2012 - A10 Rig
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old December 20, 2012, 06:05 PM
MVP
 
Join Date: Oct 2012
Location: North East Alberta
Posts: 447

My System Specs

Default

That link lets me create yet another theme that I then can select after the Windows default theme opens up. It un-hides a theme called Aero that was the original default theme and was left in the background but was not easily available.

How hard can this be?
__________________
________________________________

FKD
Fort Kent, Alberta

2012 - A10 Rig
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old December 21, 2012, 01:47 AM
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2012
Location: Nashville
Posts: 134
Default

Quote:
Originally Posted by fortkentdad View Post
That link lets me create yet another theme that I then can select after the Windows default theme opens up. It un-hides a theme called Aero that was the original default theme and was left in the background but was not easily available.

How hard can this be?
Sorry, but I didn't think it was that hard at all. It shows you where you can go to change the setting of the default theme. So if it's not keeping the theme you keep changing it to, change the default setting of the default theme itself so it shows what you want instead. That's why I said just use whatever theme it is you are wanting to use instead.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old December 21, 2012, 08:32 AM
altereDad's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2012
Location: Winnipeg, MB
Posts: 55

My System Specs

Default

Probably driver related? Check the manufacturers for the latest drivers. Could be an issue where they do not properly match up. Else, revert back to the old desktop option and reboot and reset to the version you have created.
__________________
Need caffeine!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old January 12, 2013, 10:42 PM
MVP
 
Join Date: Oct 2012
Location: North East Alberta
Posts: 447

My System Specs

Default Huh?

Quote:
Originally Posted by altereDad View Post
Probably driver related? Check the manufacturers for the latest drivers. Could be an issue where they do not properly match up. Else, revert back to the old desktop option and reboot and reset to the version you have created.
Driver related? Do you mean the Windows 8 drivers?
Match Up? Which drivers do not match up with what?
Revert back? That is the problem. The system automatically reverts back to the default theme every time I reboot. I should not do that. Once I personalize it with a new theme of my making, it is supposed to remember and use that theme.

Still seeking a solution to this simple issue. Is anyone else having this problem or is Windows 8 remembering your chosen theme?
__________________
________________________________

FKD
Fort Kent, Alberta

2012 - A10 Rig
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old January 13, 2013, 10:04 AM
MVP
 
Join Date: Oct 2012
Location: North East Alberta
Posts: 447

My System Specs

Default

I created a new user for my wife. The system remembers the theme I set for her. It must be something about the way my user profile is set up that is forcing Win8 to reload the Default Daisy. I suppose I could just recreate myself and make a new user and see if and when this problem recurs. I was hoping for an easier fix than that.
__________________
________________________________

FKD
Fort Kent, Alberta

2012 - A10 Rig
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old January 13, 2013, 07:43 PM
MVP
 
Join Date: Oct 2012
Location: North East Alberta
Posts: 447

My System Specs

Default SOLVED - AMD Catalyst's Multi-Desktop Option

I re-created myself making a new user in Windows 8 and noticed that Win8 remembered my theme choice when I rebooted. BUT I had not loaded my programs and settings, so I tried adding them and testing as I went. I found the BUG. The Culprit was AMD's Catalyst's "Vision Engine Control Centre" and the Multi-Desktop option that is part of the HydraVision component. When Enabled this option allows you to have up to nine desktops, but when enabled Win8 does not remember your Theme setting and reverts to the default Daisy.

I didn't use the multi-desktop option so disabling is no loss for me. I did post a message on AMD's forum to see if this is a known bug.

What a challenge to find that one misplaced check mark in among all the settings.

__________________
________________________________

FKD
Fort Kent, Alberta

2012 - A10 Rig
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old January 13, 2013, 07:57 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,729

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by fortkentdad View Post
I re-created myself making a new user in Windows 8 and noticed that Win8 remembered my theme choice when I rebooted. BUT I had not loaded my programs and settings, so I tried adding them and testing as I went. I found the BUG. The Culprit was AMD's Catalyst's "Vision Engine Control Centre" and the Multi-Desktop option that is part of the HydraVision component. When Enabled this option allows you to have up to nine desktops, but when enabled Win8 does not remember your Theme setting and reverts to the default Daisy.

I didn't use the multi-desktop option so disabling is no loss for me. I did post a message on AMD's forum to see if this is a known bug.

What a challenge to find that one misplaced check mark in among all the settings.

Wow!!! Great catch!

Hopefully other folks in the same boat will see this and their troubles will be over.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i7 4770K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SMCD3GN Default Login Issues ilya Networking 13 December 29, 2012 06:07 PM
Had to OC my ram to get what its default timings were supposed to be... Valamyr RAM 4 August 29, 2011 05:08 PM
Dual boot default OS option headsh0t O/S's, Drivers & General Software 6 February 8, 2010 08:35 PM
Advertising coming to your Windows 7 desktop theme jay51 Off Topic 14 November 29, 2009 03:30 PM
Check your default HD settings sswilson Troubleshooting 5 July 7, 2007 06:37 PM