Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > O/S's, Drivers & General Software

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #201 (permalink)  
Old December 2, 2012, 06:50 PM
Allstar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 560
Default

that's because the metro view IS the start menu.
Reply With Quote
  #202 (permalink)  
Old December 2, 2012, 08:27 PM
dustin1706's Avatar
Allstar
 
Join Date: May 2010
Location: Alberta
Posts: 628

My System Specs

Default

I wonder if MS will ever give in and include a start menu in the "desktop" and an option to go directly to either metro or desktop on start up.... Seems like it would be a simple solution that would boost sales while still keeping the OS consistent across platforms. If they did include such a thing in a near future service pack I'd probably buy a few copies of Win8.
__________________
Rig1 in "My System Specs"
Rig2: Q6600, P5DN-D, GTX650, 4GB HyperX, LG BD drive, TT armor case, ek supreme HF, 655 pump, XP
Dell XPS17 - i7 2820QM, 8GB ram, 1920x1080, BluRay, GT555m 3GB, 240gb Neutron GTX, 640GB Seagate, Win7 64
Server - i5 3450, Asus P8Z77-I Deluxe, 4GB DDR3, LSI MegaRAID 9240-8I, OCZ Vertex 4 120GB, 2x SG Barracuda 3TB(RAID1), 2x WD green 2TB(RAID1), Fractal Design Array R2, WHS 2011
Reply With Quote
  #203 (permalink)  
Old December 2, 2012, 08:33 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,574
Default

Quote:
Originally Posted by dustin1706 View Post
I wonder if MS will ever give in and include a start menu in the "desktop" and an option to go directly to either metro or desktop on start up.... Seems like it would be a simple solution that would boost sales while still keeping the OS consistent across platforms. If they did include such a thing in a near future service pack I'd probably buy a few copies of Win8.
Highly doubt it. We never got back classic windows look for Vista/7 :P
Reply With Quote
  #204 (permalink)  
Old December 2, 2012, 08:37 PM
dustin1706's Avatar
Allstar
 
Join Date: May 2010
Location: Alberta
Posts: 628

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by enaberif View Post
Highly doubt it. We never got back classic windows look for Vista/7 :P
Fair point. But from my recollection the outcry for Classic wasn't near what it is for start menu.
__________________
Rig1 in "My System Specs"
Rig2: Q6600, P5DN-D, GTX650, 4GB HyperX, LG BD drive, TT armor case, ek supreme HF, 655 pump, XP
Dell XPS17 - i7 2820QM, 8GB ram, 1920x1080, BluRay, GT555m 3GB, 240gb Neutron GTX, 640GB Seagate, Win7 64
Server - i5 3450, Asus P8Z77-I Deluxe, 4GB DDR3, LSI MegaRAID 9240-8I, OCZ Vertex 4 120GB, 2x SG Barracuda 3TB(RAID1), 2x WD green 2TB(RAID1), Fractal Design Array R2, WHS 2011
Reply With Quote
  #205 (permalink)  
Old December 2, 2012, 08:44 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,574
Default

Quote:
Originally Posted by dustin1706 View Post
Fair point. But from my recollection the outcry for Classic wasn't near what it is for start menu.
Oh yes it was. When the new "UI" came in for Vista everyone cried "I want my Win2k" look for MONTHS and MONTHS.

I still want it.. but I don't plan to run an older OS or a skin to make it look so.
Reply With Quote
  #206 (permalink)  
Old December 2, 2012, 08:48 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,402

My System Specs

Default

We'll see how I make out. It looks like win8 is installed on my tablet with all my hardware working properly (the g meter was a bit of a pain, but it's working now). Doesn't really seem much faster than it was before, but I will admit that the start screen paired with out-of-the-box touchscreen compatibility does make basic functions easy to carry out without going to the desktop.

There's also a few suggestions that windows RT might run on this tablet. I may have to give it a try to see if it's any faster as the C50 proc paired up with 2G mem and a pretty pokey 32G mSata drive is less than optimal for a full fledged windows OS.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #207 (permalink)  
Old December 2, 2012, 10:06 PM
MVP
 
Join Date: Feb 2007
Location: Calgary
Posts: 493
Default

Quote:
Originally Posted by dustin1706 View Post
I wonder if MS will ever give in and include a start menu in the "desktop" and an option to go directly to either metro or desktop on start up.... Seems like it would be a simple solution that would boost sales while still keeping the OS consistent across platforms. If they did include such a thing in a near future service pack I'd probably buy a few copies of Win8.
It's fairly trivial to boot straight to the desktop, just add a "go to desktop" task to the task scheduler to happen on logon.

Or if you put the desktop tile in the top left of the start screen hitting enter returns you to the desktop.

Quote:
Originally Posted by sswilson View Post
There's also a few suggestions that windows RT might run on this tablet. I may have to give it a try to see if it's any faster as the C50 proc paired up with 2G mem and a pretty pokey 32G mSata drive is less than optimal for a full fledged windows OS.
I can't see how RT would work, RT is specifically for ARM.

I'm doubtful it would help much in performance anyway, RT still has the desktop, you just can't run any x86 software on it, but all of MS's desktop stuff is compiled for ARM.
Reply With Quote
  #208 (permalink)  
Old April 17, 2013, 05:36 PM
chrisk's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Jul 2008
Location: GTA, Ontario
Posts: 7,400

My System Specs

Default

This didn't take long:
Microsoft Mulls Bringing Back Start Button, Boot to Desktop to Windows 8.1 ?Blue? - X-bit labs
__________________
Fold for team #54196
Reply With Quote
  #209 (permalink)  
Old April 17, 2013, 05:50 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,402

My System Specs

Default

Yeah I saw something on this a few days ago, but it's awfully heavy on wishful thinking. I'd be surprised if the Microsoft juggernaut could be forced to reverse direction this quickly WRT Metro and the start button but who knows I've been proven wrong before.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #210 (permalink)  
Old April 17, 2013, 06:04 PM
IRQ Conflict's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2009
Location: Drayton Valley, AB
Posts: 1,554

My System Specs

Default

LMAO! Start button = Win8 SP1
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Metro 2033 r0k0 Gaming 14 December 11, 2012 06:38 PM
metro 2033 roh_ultima Off Topic 5 August 22, 2011 10:08 PM
Metro 2033 Musabi Gaming 1 May 19, 2010 07:16 PM
[WTB] Metro 2033 BobbyLou Buy/Sell & Trade 5 May 11, 2010 07:28 PM
Metro 2033 burebista Gaming 88 March 24, 2010 12:17 PM