Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > O/S's, Drivers & General Software

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 6, 2012, 03:49 AM
muse108dc's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Jun 2008
Location: Vancouver North
Posts: 1,610
Default Windows 8 to have no start button.

For anything I hear about 8 that makes it sound appealing I hear 6 things that completely put me off again. The beta is coming this month but I dont know if I'm going to even both clearing a harddrive to put it on.

So the start button is gone apparently according to the Verge. Not quite sure how I'm suppose to navigate windows on a desktop or what was wrong with the start button. For all microsoft says and does Metro is not mouse/keyboard friendly, 1 interface does not work in all situations.

If the next thing I hear is they are transitioning xbox live features and cost to windows I will personally walk the all the way to redmond, knock on the door of their headquaters and then just slap the person who opens it (I would walk up to balmer and slap him but hes bigger and scarier than I am).
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old February 6, 2012, 06:44 AM
Allstar
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Ottawa
Posts: 589
Default

From what I heard, or understood, there will be the metro interface which will be touchscreen friendly, and another more traditional interface.
__________________
http://www.thecomputermadesimple.com | The computer world in plain English!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old February 6, 2012, 06:45 AM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Richmond Hill
Posts: 8,539

My System Specs

Default

No start button, no problem. As long as the windows key still brings it up I don't care if it's there or not.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old February 6, 2012, 07:04 AM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,244

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Arinoth View Post
No start button, no problem. As long as the windows key still brings it up I don't care if it's there or not.
Plus if there is a need I give it 5 mins and someone will have a start menu orb/start app out..
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old February 6, 2012, 09:16 AM
bissa's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2009
Location: Kelowna BC
Posts: 1,156

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Arinoth View Post
No start button, no problem. As long as the windows key still brings it up I don't care if it's there or not.
it doesn't. it just brings you back to metro.
and as for slapping balmer, go ahead, he's crazy and would probably either try and sell you windows 3.1 or sweat profusely in your direction.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old February 6, 2012, 09:23 AM
MacJunky's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Creston, BC
Posts: 1,700

My System Specs

Default

There is no OS for me to use in the future. :(
Apple wrecked Mac OS.
Microsoft is wrecking Windows.
Linux/Unix do not game.(well kinda, but not really)
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old February 6, 2012, 09:56 AM
Silent_Avenger's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Nov 2011
Location: Toronto
Posts: 472

My System Specs

Default

Actually you can get the classic start menu back by disabling metro.

Step 1: go to regedit

Step 2: got to HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer

Step 3: change value of RPEnabled from "1" to "0"

Close regedit and you should get the classic start menu back. This works in the dev preview out now but I'm not sure if it will be the same in the final release(I assume it would be).


Here's a pic of my dev preview.

__________________
Main System //// Dedicated Folding PC 1 //// Dedicated Folding PC 2 //// Laptop

Youtube Channel: http://www.youtube.com/DarkDivinityPC

I fold for a cure. Team 213366 and 54196.

Last edited by Silent_Avenger; February 6, 2012 at 10:03 AM.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old February 6, 2012, 10:20 AM
Jake_HT's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: Calgary, AB
Posts: 1,983

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Silent_Avenger View Post
Actually you can get the classic start menu back by disabling metro.

Step 1: go to regedit

Step 2: got to HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer

Step 3: change value of RPEnabled from "1" to "0"

Close regedit and you should get the classic start menu back. This works in the dev preview out now but I'm not sure if it will be the same in the final release(I assume it would be).


Here's a pic of my dev preview.

There is hope!
__________________
http://jakeht.deviantart.com/
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old February 6, 2012, 10:39 AM
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 164
Default

I'm not paying for it anyways unless it really is revolutionarily better, otherwise I'll do my normal skip a gen and buy 9 or whatever they call it.
__________________
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old February 6, 2012, 10:44 AM
Silent_Avenger's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Nov 2011
Location: Toronto
Posts: 472

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by rommelrommel View Post
I'm not paying for it anyways unless it really is revolutionarily better, otherwise I'll do my normal skip a gen and buy 9 or whatever they call it.
I was thinking the same thing I mean it'll be great for touch devices but for a regular desktop I doubt it'll be worth switching over to it.
__________________
Main System //// Dedicated Folding PC 1 //// Dedicated Folding PC 2 //// Laptop

Youtube Channel: http://www.youtube.com/DarkDivinityPC

I fold for a cure. Team 213366 and 54196.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Start Button and Taskbar problems. Win 7 shammancer O/S's, Drivers & General Software 0 January 5, 2010 12:52 PM
Windows System will not start up passingthrough Troubleshooting 1 October 3, 2009 07:24 PM
XBMC start with Windows? Cypher^64 HTPC Systems & Software 6 September 21, 2009 06:56 PM
Windows was unable to start erikpilon O/S's, Drivers & General Software 2 October 10, 2007 04:00 PM
Windows wont start SCW O/S's, Drivers & General Software 14 September 25, 2007 01:17 AM