Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > O/S's, Drivers & General Software

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 28, 2011, 08:18 PM
Top Prospect
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 56
Default Windows 7 Premium x64 - Click-hold open?

I recieved a free copy of Win7 premium through my college. I used a USB to do a clean install on my system. Everything works fine however sometimes when I click on a file, it automatically opens. I was able to figure out that clicking and holding will do the same.

Now is this some sort of feature that I'm unaware of?

here are my specs in case

i5-2500K @ 4.5Ghz(Would an unstable OC cause this issue?)
P8P67 Pro
2x2GB DDR3-1600
GTX 460 1GB
550W
Logitech G500
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 29, 2011, 09:58 AM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,308

My System Specs

Default

I am not clear on what you are asking, if a file is automatically opening something when you actually want to use something different to open the file I usually just rightclick and go to properties click on the general tab and on most files ,inside the general tab there is a "opens with" and change I select change and then use what ever.
now if that is not what you are saying and you are saying that just clicking on a file it automatically opens then maybe the mouse settings are not set to double click to open file, they may be set to single click to open file.

Last edited by Shadowmeph; March 29, 2011 at 10:06 AM.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 30, 2011, 05:20 AM
Top Prospect
 
Join Date: Mar 2011
Location: Quebec - Quebec
Posts: 54

My System Specs

Default

Well, if it only happen sometimes, then you should test that with another mouse. Maybe it's a material problem, that affect the releasing mechanism that cause a double clic. A friend of mine had that problem once, and switching of mouse solved it. But I don't know any feature of Seven causing that.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old March 30, 2011, 01:23 PM
coleo's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Jan 2011
Location: Edmonton
Posts: 128

My System Specs

Default

i just had to replace a mouse for the same thing. sounds like your mouse has lost its debounce.
are you having problems drag and dropping files as well
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SCREEN BLACK BUT CAN STILL OPEN WINDOWS noviceuser Troubleshooting 5 September 1, 2010 02:25 PM
Windows 7 x64 not using 4gb? ineedaname O/S's, Drivers & General Software 20 December 21, 2009 06:33 AM
Vista x64 / Win7 x64 + 4gigs ram = Which TV tuner (Shaw Digital : Vancouver) KylSp HTPC Systems & Software 7 June 18, 2009 02:13 AM
[WTB] Windows Vista x64 OEM or Retail netforce Buy/Sell & Trade 0 January 17, 2009 05:32 AM
Windows Vista Black-Eternity 2009 SP1 x64 Apathetik O/S's, Drivers & General Software 6 January 5, 2009 04:36 PM