Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > O/S's, Drivers & General Software

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 9, 2011, 09:05 PM
CTA's Avatar
CTA CTA is offline
Hall Of Fame
 
Join Date: Jul 2008
Location: surrey (vancouver) bc canada
Posts: 2,012
Default login other computer on network

i am not sure how to explain ...

its very annoying to enter the login every time i open other computer from my network after reboot the computer... "remember my credentials" doesnt work...

i tried to take a look at credential manager... and i was like huh ... nothing is there that i can do something...

do you know how to make it remember at WHOLE time like i did at vista and xp... not every boot...
__________________
---
NEW: customize case, hx100, i7 920, supreme hf, x58 sabertooth, 3gbx2 ram of ripjaws, xfx hd6950 CF. vertex 2 60gb, seagate and hitachi 1tb, dual mcp355 with ek rex v2, 2x koolance ar697, 2x mcr320, 6x zm-f3 fans.
OLD: cm 690, hx620, intel q9450, True Black, ga-ep45-ud3p, 2gbx2 ram of mushkin xp2 8500, xfx 285. wd caviar se16 640gb, 4x zm-f3 fans.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 10, 2011, 03:58 AM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,648

My System Specs

Default

Automatic Login - Windows 7
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 10, 2011, 04:06 AM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,248

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
Been using this method for awhile, it is a goodsend IMO, I use it on all my rigs.
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old March 10, 2011, 06:32 AM
MVP
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ottawa
Posts: 344

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Supergrover View Post
Been using this method for awhile, it is a goodsend IMO, I use it on all my rigs.
Yup, whatever he just said!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old March 10, 2011, 07:02 AM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,910

My System Specs

Default

I believe CTA is referring to mapped drives (or network shares) requiring credentials each time.

Unfortunately that's just a "flaw" in Windows that I know of. I've never found a solution either. The best is just to have the same local accounts and passwords on all the computers, then you won't run into this issue.

Alternatively, you could change your sharing settings to "Everyone" which may work too.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old March 10, 2011, 07:45 AM
ipaine's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2008
Location: Edmonton, AB
Posts: 2,061

My System Specs

Default

I have mapped drives that have different credentials and they do not prompt me.

We you got to map the drive make sure the reconnect at logon is checked and also the connect using different credentials. Then enter the path and it will prompt you for the alternate credentials. After that you should be good, at least it is with me.
__________________
"Nothing sucks more than that moment during an argument when you realize you're wrong."


Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old March 10, 2011, 10:54 AM
CTA's Avatar
CTA CTA is offline
Hall Of Fame
 
Join Date: Jul 2008
Location: surrey (vancouver) bc canada
Posts: 2,012
Default

yes, what jd said.... network sharing...

anyway i solve the problem...

since i have two computer that had exactly same username and password...

window7 misunderstood the information... so i go to credentials manager and add the correct information... then i test it and it works... no more stupid prompts...


btw nice link, supergrover... will do it on my laptop...
__________________
---
NEW: customize case, hx100, i7 920, supreme hf, x58 sabertooth, 3gbx2 ram of ripjaws, xfx hd6950 CF. vertex 2 60gb, seagate and hitachi 1tb, dual mcp355 with ek rex v2, 2x koolance ar697, 2x mcr320, 6x zm-f3 fans.
OLD: cm 690, hx620, intel q9450, True Black, ga-ep45-ud3p, 2gbx2 ram of mushkin xp2 8500, xfx 285. wd caviar se16 640gb, 4x zm-f3 fans.

Last edited by CTA; March 10, 2011 at 11:08 AM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to ping computer on the network Kilauea Gaming 2 February 21, 2010 06:07 PM
Please Help - "My Computer" icons rearranged everytime I connect to my network. Magnetar O/S's, Drivers & General Software 4 October 5, 2009 02:29 PM
anybody know how to share a computer on a network? jak3_dude Guides & How-to's 2 December 9, 2008 02:22 PM