Hardware Canucks

Hardware Canucks (http://www.hardwarecanucks.com/forum/)
-   O/S's, Drivers & General Software (http://www.hardwarecanucks.com/forum/o-ss-drivers-general-software/)
-   -   Windows 7 Hard Drive Performance (http://www.hardwarecanucks.com/forum/o-ss-drivers-general-software/25728-windows-7-hard-drive-performance.html)

somecanadianguy November 21, 2009 11:31 AM

Windows 7 Hard Drive Performance
 
Performance of my WD Caviar Black 640GB in Windows 7 Ultimate 64bit looks pretty good.
Most numbers show a slight improvement from my tests with Vista Home Premium 64bit.
Maximum and minimum transfer rate is down slightly though.
Has anyone else noticed changes in hard drive performance with Windows 7 (good or bad)?

HD Tune

http://www.hardwarecanucks.com/forum...83dd2d0ad8.png


HdTach (for Win7 run in XP SP3 compatibility mode)

http://www.hardwarecanucks.com/forum...841a65c50e.png

Spikemaul November 21, 2009 12:29 PM

I have not actually tested my 1TB Cavair Black yet with W7 Professional 64bit but everything seems alot faster with this OS. My previous OS was Vista 32bit and it was very slow. What's the best program for testing the performance of your HD?

MarkOne November 21, 2009 12:49 PM

Hum hard to say..when you install a fresh OS everything look fast.

somecanadianguy November 21, 2009 12:59 PM

I'd really like to see some Windows 7 hard drive performance results.
Does anyone else see a slight drop in max transfer rate?

Quote:

Originally Posted by Spikemaul (Post 290376)
My previous OS was Vista 32bit and it was very slow. What's the best program for testing the performance of your HD?

Don't know what's 'best'.
I've been using these two...
HD Tune
HdTach
(for Win7 HD Tach has to be set to run in XP compatibility mode)

I'm sure there are others, but those two are free and widely used.

Spikemaul November 21, 2009 01:18 PM

1 Attachment(s)
Yeah a clean install is always nice.

Here's my HD Tune 2.55
Attachment 8221
I'n not sure if this is good for this HD? I have not done much HD testing and I have not researched it alot.:canadianwave:

MarkOne November 21, 2009 01:40 PM

here mine on my 2x36 raptor raid 0
http://www.hardwarecanucks.com/forum...d-0-volume.png

MarkOne November 21, 2009 01:54 PM

the one of a black 500 we can say the min, is over 50 , since the short peak of the 25 results in a background opertion


http://www.hardwarecanucks.com/forum...als-00l3b2.png


and a blue 500, I really need to put a fan on this one , but the black have a nice temp


http://www.hardwarecanucks.com/forum...aaks-00a7b.png

who say that a black perform more than a blue

MarkOne November 21, 2009 02:17 PM

fix the problem, the HD run at 30 now

somecanadianguy November 21, 2009 03:08 PM

Quote:

Originally Posted by Spikemaul (Post 290392)
Yeah a clean install is always nice.

Here's my HD Tune 2.55
Attachment 8221
I'n not sure if this is good for this HD? I have not done much HD testing and I have not researched it alot.:canadianwave:

I see the Max Transfer Rate is almost exactly the same as mine.
Did you ever test it in Vista?
I got slightly higher max transfer rate in Vista (by 2 - 5 MB/s).

somecanadianguy November 21, 2009 03:12 PM

Quote:

Originally Posted by MarkOne (Post 290398)
who say that a black perform more than a blue

Defragging the black may help with your numbers.
I'm also wondering if the drives are in different systems.
If so, the one with the black may need some updated drivers (burst rate looks a bit low... I had a similar issue with a 500GB black).


All times are GMT -7. The time now is 09:15 PM.