Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > O/S's, Drivers & General Software

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 5, 2009, 08:09 PM
SneakySnake's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: Waterloo
Posts: 296

My System Specs

Default ATI drivers won't install

I'm trying to install the 9.10 drivers on my build, but everytime I try it and i click "Install" (after its extracted everything) nothing happens and then windows give the "program may not have installed properly message". The drivers are the proper drivers for the proper OS, so I can't figure out what the problem is. The same problem exists with a 4870 1 GB that I tried a few weeks ago.

I'm running Windows 7 RC 64 bit
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 6, 2009, 03:59 AM
Dr_BenD_over's Avatar
Fallen Folder
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,418

My System Specs

Default

I presume you're logged in as an Admin user?
__________________
All's well that's Haswell
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 6, 2009, 04:16 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,828

My System Specs

Default

try running as admin
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old November 9, 2009, 07:37 PM
SneakySnake's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: Waterloo
Posts: 296

My System Specs

Default

I tried it. No luck, I think its a problem with my OS. I've tried have a dozen different drivers over the last week, including those from the installer CD, and none of them work. I've also tried running Vista drivers and they don't work. Hopefully a fresh install of the real Windows 7 will fix everything
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old November 9, 2009, 07:39 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,535

My System Specs

Default

Not sure about Windows 7, but do you have Net installed?
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old November 10, 2009, 05:10 AM
SneakySnake's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: Waterloo
Posts: 296

My System Specs

Default

I'm not sure what Net is
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old November 12, 2009, 07:25 AM
MVP
F@H
 
Join Date: Mar 2007
Location: Alberta
Posts: 261

My System Specs

Default

I am not familiar with 7 but I have lived the dream of the ATI installs.

The ATI drivers require .net software , yours specifically will be the 64 bit version .net 2.0

Upgrading from Windows XP to Windows 7 - Help & How-to - Microsoft Windows

Sequence

Remove all ATI software from machine. This should leave a generic driver for basic gpu functions.

A lot of folks have had issues caused by leftover bits of ATI drivers

Install and then update the .net programs

The install package from Micosoft will need updating for security related issues

With machine connected to WWW , Install your specific ATI driver(s)

When the drivers are first installed they connect to the www, I dont know why(sorry)

I Hope this helps out.
__________________
Code:
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old November 12, 2009, 08:07 AM
Dr_BenD_over's Avatar
Fallen Folder
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,418

My System Specs

Default

Win7 doesn't come with .net already installed
__________________
All's well that's Haswell
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old November 23, 2009, 05:06 AM
SneakySnake's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: Waterloo
Posts: 296

My System Specs

Default

Thanks for the responses, over the last week or so I've tried everything I can think of, including Shredder's suggestion. I've also tried the new 9.11 drivers. Nothing I try seems to work, I think that I'll have to reinstall windows. I'm running the Win7 Beta right now, so a fresh install with the full version is coming down the pipe anyways
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I am geting BSOD when ever I install Xonar dx drivers Shadowmeph O/S's, Drivers & General Software 3 June 6, 2009 05:40 PM
os won't install Zodgrod Troubleshooting 20 May 11, 2009 06:26 AM
Asus P5Q Vista 64 won't install Derko Troubleshooting 40 November 28, 2008 11:33 AM
WHich Vid drivers and how do I install them Shadowmeph O/S's, Drivers & General Software 0 March 14, 2008 10:56 PM
If I update drivers or install the ATI tool tray.... Canadianguy Video Cards 7 July 28, 2007 12:34 PM