Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > O/S's, Drivers & General Software

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old September 3, 2007, 05:57 AM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,247

My System Specs

Default Dual Monitor W/ Vista

Does anyone know how to run different wallpapers on Vista or even if it is possible? XP you're able to but for the life of me I cant figure Vista out.

Vista's dual monitor setup leaves alot to be desired IMO, I wish to god it had XP's interface and Manager.
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old September 3, 2007, 09:07 AM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,903

My System Specs

Default

I've never actually bothered trying that, but I can't seem to find anywhere to do it in Vista either.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old September 3, 2007, 09:31 AM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,604
Default

Probably gonna have to end up running something like UltraMon
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old September 3, 2007, 09:56 AM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,247

My System Specs

Default

Dam, I have used ultramon before on xp, didnt quite care for it @ the time.
Bummer
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old September 3, 2007, 11:13 AM
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Ontario
Posts: 169
Default

Quote:
Originally Posted by Supergrover View Post
Does anyone know how to run different wallpapers on Vista or even if it is possible? XP you're able to but for the life of me I cant figure Vista out.

Vista's dual monitor setup leaves alot to be desired IMO, I wish to god it had XP's interface and Manager.
No idea if this little tidbit will work buddy. But all this talk of multi monitor's makes wanna go in the crawlspace and dig out my 19" CRT.


LOL Dual Monitors: Use a Different Wallpaper on Each Desktop :: the How-To Geek
__________________
3800X2@2.2GHz--2gb PC3200--200Gb Maxtor SATA2--eVga 8800GTS 320mb--eVga nForce4 SLI mobo--Klipsch 4.1--Antec nine hundred case w/Vantec 120mm on side--Vista Premium 64bit

Join our Folding@Home team!

Last edited by Gamashinoch; September 3, 2007 at 11:14 AM. Reason: forgot the TIDBIT
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old September 3, 2007, 01:04 PM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,247

My System Specs

Default

Nope thats the steps for XP, Vista doesnt have the same interface. Stupid OS I mean alot of ppl run multiple monitor setups nowadays you figure Vista would accommodate that
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old September 4, 2007, 02:47 PM
MacJunky's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Creston, BC
Posts: 1,718

My System Specs

Default

... You have got to be kidding me...



[irrelevantcrapnotrelatedtothread]
I am probably going to get on people's nerves with some of the following but meh.

You know, hearing all this stuff about vista makes me somewhat glad my PII is never going to be running it. Though atm I don't use it much anyway as I have to constantly restart it to maintain any sort of app stability with windows 2000 pro sp4. :\
6 day old install with video card drivers, a few old games, virus/etc scanny app and no internet access was never so fun! Aside from being a 400Mhz PII it is not that slow, just a crashy pita. I think I am going to test it's RAM later.(again)

On a side note, yes, I have to do this.
<- Mac OS X Server 10.4.10
(It adds a window with options in the centre of all displays other than your primary)
<- Classic Mode with Mac OS 9.2.2
(You can't see the backgrounds I set because it was being run in Classic Mode and the OS 9 Finder (aka window manager thingy) was not running because it is not needed in Classic Mode.)
I don't have any older machines with older operating system set up with second graphics cards atm though so I can't show anything else off.

I don't know what multiple desktops in XP is like though since it was always being uncooperative when I tried to add a second PCI video card and display. When I was using multiple displays in windows 98 I never got around to doing any desktop customization, just straight dark blue.
[/irrelevantcrapnotrelatedtothread]

You know, with all this talk of displays we should have a "How many displays do you use with your primary desktop computer?" poll. Could get opinions how how many people think is adequate for each use as well.



*Edit
Check this out:
Taming Multiple Displays - Wallpapers and Vista at Respect Sakura
It may be a complete pita but it apparently works.
A little Google goes a long way.

Last edited by MacJunky; September 4, 2007 at 03:00 PM.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old September 21, 2007, 09:18 PM
Infiniti's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: Vancouver, BC
Posts: 1,388

My System Specs

Default

I have dual monitors on vista and I find that using ultramon makes it alot easier xD and yea, you can set different wallpapers with it.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking for new monitor kojicolnair Display Units 4 December 31, 2007 08:03 PM
Dual boot vista 64 on second HD Babrbarossa O/S's, Drivers & General Software 8 December 4, 2007 01:42 PM
USB monitor anyone? Babrbarossa Reviews & Articles from the Web 0 June 18, 2007 01:19 PM
Dual monitor problems ragenrok Video Cards 4 May 4, 2007 11:34 AM
tv or monitor ? Jim Display Units 2 April 14, 2007 01:42 AM