Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > O/S's, Drivers & General Software

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old June 2, 2009, 10:41 AM
biff's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Courtice, Ont.
Posts: 1,235
Default Need to reinstall WMP 11

I need to reinstall WMP 11. I've read up on how to do this but unfortunately the hidden directory is missing, that being "C:\WINDOWS\$NtUninstallwmp11$\spuninst\spuninst.e xe". Apparently some driver cleaners will wipe out this directory which seems to be what happened to me.

So where do I do now?
__________________
Q6600 @ 3.83GHz w/ D-Tek Fusion
Asus P5Q-PRO
2x 2GB PC8000 Mushkin Redlines @ 1020MHz w/5-5-5-12 timings
EVGA GTX 280 (SC?)
OCZ Gamer Xtreme 600W PSU
Cooler Master Cosmos on water
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old June 2, 2009, 11:00 AM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,679

My System Specs

Default

I didn't know you could remove WMP11... how did you do this?

I'd suggest you d/l from Microsoft and re-install?
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old June 2, 2009, 12:35 PM
biff's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Courtice, Ont.
Posts: 1,235
Default

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
I didn't know you could remove WMP11... how did you do this?

I'd suggest you d/l from Microsoft and re-install?
Well I haven't removed it yet but apparently the file I quoted above is the way to do it. BUT a driver cleaner I have used along the way has wiped out that uninstall info (apparently not so uncommon of a problem). I tried DL'ing it from MS but it wont let me install... but the only version of WMP11 I could find at MS was for XP and I'm using Vista.

I'm almost to the point of formatting the drive and doing a fresh install.... for all the time I've wasted looking for a fix I probably could have already had the fresh install done and setup.
__________________
Q6600 @ 3.83GHz w/ D-Tek Fusion
Asus P5Q-PRO
2x 2GB PC8000 Mushkin Redlines @ 1020MHz w/5-5-5-12 timings
EVGA GTX 280 (SC?)
OCZ Gamer Xtreme 600W PSU
Cooler Master Cosmos on water
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old June 2, 2009, 12:43 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,679

My System Specs

Default

I've read that you may need to re-install the OS, but here's the WMP 11 for Vista link: Windows Media Player 11 for Windows Vista

edit: I think from reading MS's site that you have no choice but to re-install the OS...
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old June 2, 2009, 12:56 PM
biff's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Courtice, Ont.
Posts: 1,235
Default

Yeah that's the same download I tried to use... if you notice on the download button it says "...for Windows XP". I guess they use the same version.

I think I'll just do the OS reinstall. It's only for my HTPC so I have next to no setup to do after anyway, just iMON and TMT I think. Thanks.
__________________
Q6600 @ 3.83GHz w/ D-Tek Fusion
Asus P5Q-PRO
2x 2GB PC8000 Mushkin Redlines @ 1020MHz w/5-5-5-12 timings
EVGA GTX 280 (SC?)
OCZ Gamer Xtreme 600W PSU
Cooler Master Cosmos on water
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old June 2, 2009, 01:13 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,679
Default

Why bother with WMP 11?

VLC + Media Player + CCP for all video playback
Winamp for any audio.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old June 2, 2009, 02:32 PM
biff's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Courtice, Ont.
Posts: 1,235
Default

Never heard of VLC, but I've already bought TMT anyway. Besides I see no mention that it can play bluerays. I also can't find anything that says that winamp will integrate into VMC. I'm not a big proponent of either but WMP11 works perfectly (when you don't bugger it up with other 3rd party software) and it's setup and ready to go out of the box. I wouldn't mind using third party software to handle music so if it ever craps out I can easily do a re'n're... as long as it's as seamless as WMP11 is in VMC.
__________________
Q6600 @ 3.83GHz w/ D-Tek Fusion
Asus P5Q-PRO
2x 2GB PC8000 Mushkin Redlines @ 1020MHz w/5-5-5-12 timings
EVGA GTX 280 (SC?)
OCZ Gamer Xtreme 600W PSU
Cooler Master Cosmos on water

Last edited by biff; June 2, 2009 at 02:37 PM.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old June 2, 2009, 02:41 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,679
Default

Quote:
Originally Posted by biff View Post
Never heard of VLC, but I've already bought TMT anyway. Besides I see no mention that it can play bluerays. I also can't find anything that says that winamp will integrate into VMC. I'm not a big proponent of either but WMP11 works perfectly (when you don't bugger it up with other 3rd party software) and it's setup and ready to go out of the box. I wouldn't mind using third party software to handle music so if it ever craps out I can easily do a re'n're... as long as it's as seamless as WMP11 is in VMC.
Your using acronyms I have no clue about.

TMT? VMC?
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old June 2, 2009, 04:07 PM
Allstar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 561
Default

no idea what TMT is, but VMC is vista media center. for htpc.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old June 2, 2009, 04:25 PM
khelben1979's Avatar
Rookie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Sweden
Posts: 41
Default

Quote:
Originally Posted by biff View Post
Never heard of VLC
I agree on VLC (check the wiki link).
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
new HDD noise on secondary drive after Vista reinstall? donimo Storage 6 December 13, 2008 11:57 PM
Reinstall XP - 2nd HD issues Matty D Storage 22 November 27, 2008 10:58 AM
Audio and Video skipping during playback WMP and Nero Showtime Eagle Eye Troubleshooting 3 September 17, 2008 02:39 PM
Trying to uninstall COD4 and.....reinstall a new copy.. Canadianguy Gaming 3 March 19, 2008 05:59 PM
Reinstall over due, bittorrent files still downloading Mysteryous O/S's, Drivers & General Software 2 November 7, 2007 03:54 PM