Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > O/S's, Drivers & General Software

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 4, 2008, 07:14 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Jul 2008
Location: Canada
Posts: 1,221

My System Specs

Default TMPGEnc 4.0 Xpress update adds CUDA support !

Finally some good news for owners of graphics card with CUDA support - Other than folding, you will be able to do much more with your graphics card's GPU - and this is the beginning - I hope that software companies will start making more CUDA enabled applications.

Pegasys' new TMPGEnc 4.0 Xpress software encoder now supports CUDA through a new update ! GPU accelerated MPEG decoding and GPU Accelerated video filtering (sharpening, blurring, color correction, you name it.) with options to enable seperately decoding and/or filtering. If you have video encoding projects and want to use multiple video filters, you don't have to worry about waiting 12 hours anymore to render as these filtering jobs will be done in 1 pass using the parallel processors in your graphics card!

TMPGEnc - Products: TMPGEnc 4.0 XPress Product Information

I wish other software companies made the move !

P.S. Just to clarify what's written in RED on the website - G80 GPus are not supported in this update. If you use GPU decoding you might not get the same quality as with the software's internal quality decoder - SO - what you can do is disable GPU decoding, and keep enabled only the filtering - this is will greatly speed up your encodes with filtering and quality will be identical to CPU filtering.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 4, 2008, 07:35 PM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,248

My System Specs

Default

53% improvement minimum, nice.
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 4, 2008, 07:48 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Jul 2008
Location: Canada
Posts: 1,221

My System Specs

Default

minimum yes - the more filters you use at once the better too :D

If only they can add an option to use BOTH CPU & GPU together (guess I'm asking too much)
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes