Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > O/S's, Drivers & General Software

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 3, 2008, 07:28 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: Montreal
Posts: 1,770

My System Specs

Default Windows 7 pre-beta ?

Anyone here crazy enough to try this out ?

DailyTech - Microsoft's Windows 7 Pre-Beta Leaked Onto Torrent Sites
__________________

Back up - Ebay (Inik1) or Heatware
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 3, 2008, 08:16 AM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,473
Default

I am.

I'll setup a Virtual box perhaps.. dunno. We'll see.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 3, 2008, 09:02 AM
Nodscene's Avatar
Allstar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Toronto
Posts: 920
Default

I've been thinking about it but will probably wait for the beta to come out first. IMO it's kind of pointless to play with the pre-beta.
__________________

Create something idiot proof and they will make a better idiot.
_____________________________________

Intel Q6600 - Gigabyte EP35-DS4 - OCZ Reaper 4gig PC2-6400 - XFX 8800GT 512Mb Alpha Dog - AuzenTech X-Fi Prelude - Alesis M1Active MK2 - Corsair HX-620 - Silverstone Temjin TJ05B-X - Scythe Katana 2 - WD Raptor 150Gb - Seagate 7200.11 750Gb x2 - Samsung SH-S203N
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old November 3, 2008, 10:10 AM
Hall Of Fame
 
Join Date: Jul 2008
Location: Canada
Posts: 1,221

My System Specs

Default

What I always liked about different versions of Windows is the ability to use the Classic Windows Theme and style of displaying folders and menu and disabling all the effects, for the best performance. In Windows 7, you can't, you are stuck with their GUI - I hope t hey do change that in the final but I doubt it - considering Windows XP and Vista had this feature in their first beta.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old November 3, 2008, 10:24 AM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,473
Default

Quote:
Originally Posted by DarKStar View Post
What I always liked about different versions of Windows is the ability to use the Classic Windows Theme and style of displaying folders and menu and disabling all the effects, for the best performance. In Windows 7, you can't, you are stuck with their GUI - I hope t hey do change that in the final but I doubt it - considering Windows XP and Vista had this feature in their first beta.
Part of the reason I dislike Vista so much is the "Classic" isn't classic anymore and if they honestly take that out of Windows 7 then I won't use it at all.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old November 3, 2008, 10:32 AM
zlojack's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto
Posts: 2,057

My System Specs

Default

Interesting.

Maybe I'll give it a go...
__________________
[SIZE=3]
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old November 3, 2008, 11:10 AM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,815

My System Specs

Default

I have it installed as my 2nd OS...

It's alright but it's not a smooth interface yet. Seems to jerk every now and then probably due to the super beta ATI Catalyst drivers.

The X-Fi kinda installed using Vista drivers w/ compatibility mode but I only get stereo sound with no way of getting 5.1. When I set it to 5.1 I just get virtual surround out of my 2 front speakers.

Seems like I can't get any benchmarks to run (SPi, wPrime, 3DMark06) though which sucks. I'm guessing it's because I'm running the 64bit version but I don't know.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old November 3, 2008, 01:18 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Jul 2008
Location: Canada
Posts: 1,221

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by enaberif View Post
Part of the reason I dislike Vista so much is the "Classic" isn't classic anymore and if they honestly take that out of Windows 7 then I won't use it at all.
?? I use VISTA and the classic theme is exactly the same as XP - the only difference is because of Internet Explorer 7, but you get used to it otherwise the desktop, GUI etc is classic windows, maybe with a bit of polishing icons, but hey it's better than no classic at all. You see I don't take too kindly in Windows GGUI (Getting Gayer User Interface) ok maybe some people like it, but I like it classic :D I use windows to WORK and to GAME' so why the hell should I care about the 3D interface and Windows 7 pie-chart interface this is a joke to me. :)
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old November 3, 2008, 03:05 PM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,244

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by jdrom17 View Post
I have it installed as my 2nd OS...

It's alright but it's not a smooth interface yet. Seems to jerk every now and then probably due to the super beta ATI Catalyst drivers.

The X-Fi kinda installed using Vista drivers w/ compatibility mode but I only get stereo sound with no way of getting 5.1. When I set it to 5.1 I just get virtual surround out of my 2 front speakers.

Seems like I can't get any benchmarks to run (SPi, wPrime, 3DMark06) though which sucks. I'm guessing it's because I'm running the 64bit version but I don't know.
I *might* have used the pretask bar copy, jd when it installs does it finally say Windows 7 or is it still using the vista installer?
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old November 3, 2008, 03:10 PM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,815

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Supergrover View Post
I *might* have used the pretask bar copy, jd when it installs does it finally say Windows 7 or is it still using the vista installer?
Says Windows 7, boot screen is different too. Though the installer still looks very much like Vista's.

It's build 6801 (the one given out at PDC). Winver is only 6.1 though so it's far from being 7 IMO.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes