Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > New Builds

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old June 19, 2013, 11:31 AM
Kindred1's Avatar
Rookie
 
Join Date: Jan 2012
Location: Toronto
Posts: 47

My System Specs

Default

ide go with a pair of gtx 670s then if you can afford it i believe they are faster than a 780 or and on par with a titan/690 especially when they are overclocked
__________________
System : Cosmos 1000 Maximus IV Gene-Z i7 2600k 4.8 Ghz Gskill 8GB 1866 Galaxy & Zotac Ref. 670 Corsair HX 750 Bootdrive: OCZ Vertex 3 60g Storage :Seagate 1TB
Watercooling Setup : Thermochill Pa120.3 Swiftech MCR120-QP Ek Supremacy Swiftech MCW6000 Phobya Balancer 250 Reservoir Swiftech MCP350 Pump Modded with 18W DYINHK PCB Swiftech MCP655
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old June 19, 2013, 07:46 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2010
Location: Fort St. John, BC
Posts: 1,241

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by b1lk1 View Post
WHen you run out of VRAM you get lower frames and stuttering. I have run Surround AND Eyefinity on 1GB VRAM cards and it can do it, just not as well. Once you really crank things up, it makes a major difference.
I hate to derail a topic, but I hate people who spout false information just because they heard something and ran with it.

Metro: Last Light on high settings @ 5891x1080 without SSAA almost never broke 1.3GB of memory usage and I've been hard pressed to get a game to even break 1.6GB memory usage. I stand by 2GB is more than enough. I didn't say I got perfect/smooth in every game with SLI 570 but I did say it was mostly good.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old June 24, 2013, 09:46 PM
Rookie
 
Join Date: Jun 2013
Location: Kamloops
Posts: 9

My System Specs

Default

Ya i would also not go crossfire.

I had two 7870s and the stutter was unbearable.

I have herd of a 4gb gtx 770 could hold out a bit and see if that comes out might be a little more then your budget tho.
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old June 25, 2013, 03:07 AM
Dzzope's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Oct 2010
Location: Irishman in Kiev, wOOoo, I'm an alien...
Posts: 2,909

My System Specs

Default

Looking at graphs last night I found I managed to use 2100MB (2.05GB~) of Video RAM on 2560x1440 with a 1080 desktop screen.

This was playing either WOW or NS2 as that's all I had running yesterday.

Problem with this though is my 670 had 2 GB so it wouldn't really impact me and when I had 1GB of Vram I was on 1080..
so I've no personal experience of running into the limits of ram but I would suggest for that res, 3GB+ if you have the funds to do it.
__________________
Random quotes:

AKG: "So please don't piss on people and claim its raining. "
Soullessone21: "Their the only fat bitches I ever want in my wife :)"
DeeraxTheCoolNemo: "I never preSs CaPLoCK I just HiT my keyS so Hard ThEY Crit"
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Official ATI Eyefinity/nVidia Surround Discussion Thread SnoSalmon Display Units 245 March 3, 2014 09:32 PM
ASUS VN247H - The Ultimate Surround/Eyefinity Monitor? draemn Display Units 2 April 18, 2013 01:02 PM
Question on surround/eyefinity Beastylemon Display Units 7 September 30, 2011 12:35 PM
1500 Eyefinity Build JJThomp New Builds 5 June 30, 2011 09:00 AM
Logitech X-540 5.1 Surround Sound System Rocco_360 Audio 7 March 26, 2009 01:54 PM