Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > New Builds

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old April 15, 2013, 12:38 PM
fishingfanatic's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamilton Ont
Posts: 1,249

My System Specs

Smile Core i7 Extreme Upgrade

I've been lucky enough to have a 980x 4 a few yrs now and decided early on that I really enjoy the

capabilities of that processor enough to start saving for a new setup a bit later on.

Well that time has finally arrived. Couldn't hold out for the next gen coming this fall so I cashed in my

toonies and gave my "New Build " addiction a fix, hehe.

As I've never posted on this particular forum, I thought I would throw a few pics in as parts start arriving

for the upgrade.

Still using my old HAF X case and Corsair AX1200. Have the 690 atm though won't have it much longer.

Went from a Vertex 2 up to a Vertex 3. Sata 2 vs 3, better speeds. Approx twice as fast.



Still have my WD1 tb Black and WD 500gb Blue. Added additional 200mm case fan, so 2 up on top now.

Increased my overall air flow by over 50% by increasing cfms on most fans. New nylons on the intakes to

keep the dog hair out, hehe. That almost broke the bank,....


Actually got some interesting looks buying those,.....

Waiting 4 my 16gbs of quad channel Mushkin Redline 17000.

Of course I need a new Win 7 OS as 1 of my 5 OS discs turned up as fraudulent,Q#$#% ebay! Last time

4 that!!!

Cpu already enroute. Can't get here soon enough! Is it here yet? Is it here yet? Is it here yet?.....

So those 3 things r left. The OS disc, the Mushkin ram, and of course my new best buddy the 3970x!!!

Hopefully I can test it b4 that beautiful 690 Sig. goes. I would love to c the difference between a oced 4

ghz 980x vs the 3970 @ reference speeds 1st and then try 4 somewhere around 5ghz if I'm lucky.

Might need help w that folks!!!

FF


Will post more.
Attached Images
       

Last edited by fishingfanatic; April 15, 2013 at 01:11 PM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old April 15, 2013, 01:27 PM
great_big_abyss's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Winnipeg
Posts: 2,211

My System Specs

Default

Nice Build. I was never a fan of the Asetek holddown/backplate system that is used on the Krakens, Zalmans of this world. Primarily it was because the little nuts in the plastic backplate would come loose and spin around inside their plastic housing, and then they were a bitch to get off.

Does the X79 board use it's own backplate for almost all solutions?
__________________



HTPC: Z77A-G45; 3770K; Coolermaster GeminII; 2x4GB Kingston HyperX 1600Mhz; MSI R7-260X; 2x 128GB Crucial M4 SSD; 1TB WD Green, 2x 2TB WD Green; PC P&C 750W PS; Fractal Design Node 605;
Son's Rig: M5A97; 1055T; CNPS20LQ; 2x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz; ASUS GTX650Ti Boost; 80GB Intel 520 SSD; 320GB WD Black HDD; SPI 700W; Bitfenix Shinobi;
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old April 15, 2013, 01:51 PM
fishingfanatic's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamilton Ont
Posts: 1,249

My System Specs

Smile New Builds

Actually for this setup no backplate is needed. You need 1 for all the other sockets.

That saves a lot of hassles compared to even the Antec 920 which to me wasn't bad unless like you said, you get a spinner.

Then the whole board had to come out. With this setup, not an issue, thankfully!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old April 15, 2013, 01:53 PM
great_big_abyss's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Winnipeg
Posts: 2,211

My System Specs

Default

Well, that would make all the difference then.

Keep us updated with your build, man!
__________________



HTPC: Z77A-G45; 3770K; Coolermaster GeminII; 2x4GB Kingston HyperX 1600Mhz; MSI R7-260X; 2x 128GB Crucial M4 SSD; 1TB WD Green, 2x 2TB WD Green; PC P&C 750W PS; Fractal Design Node 605;
Son's Rig: M5A97; 1055T; CNPS20LQ; 2x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz; ASUS GTX650Ti Boost; 80GB Intel 520 SSD; 320GB WD Black HDD; SPI 700W; Bitfenix Shinobi;
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old April 15, 2013, 10:08 PM
Your_friendly_gamer's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ottawa
Posts: 680

My System Specs

Default

Simply beautiful. You are one lucky man sir. Enjoy and plz keep the pics coming!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old April 16, 2013, 05:26 AM
fishingfanatic's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamilton Ont
Posts: 1,249

My System Specs

Smile New Builds

Thanks folks.

Hoping to get the cpu and OS disc today.

Ram seems to be in TO still?
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old April 16, 2013, 08:05 AM
fishingfanatic's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamilton Ont
Posts: 1,249

My System Specs

Smile New Builds

Cpu and ram arrived today!

Can hardly wait to test this out.

Well a little revision. The Kraken rad doesn't like the back of the case so up top it goes.


This is the only pita part so far. Out comes the drill, out go those 2 lovely 200 mm fans.

Now where did I put the trusty 20 lb sledge. We MAKE IT fit,.....

More to come later...

FF
Attached Images
         
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old April 17, 2013, 05:47 AM
fishingfanatic's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamilton Ont
Posts: 1,249

My System Specs

Smile New Builds

Well now the fun begins. Assembled, went to boot up, half sec then off. Tried everything out and in again, different memory.

Flashed bios as per Asus, still nfg.

Time for some ranting and raving. No 2nd cpu to test board, not another board to test cpu.

Hopefully I can have them checked together to help determine what's wrong, mobo or cpu.

Has anyone ever gotten a dead cpu bnib b4?

I've never heard about 1.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old April 17, 2013, 06:30 AM
great_big_abyss's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Winnipeg
Posts: 2,211

My System Specs

Default

Tried running memory in different configs? i.e. trying it in dual channela and even single channel configs?
__________________



HTPC: Z77A-G45; 3770K; Coolermaster GeminII; 2x4GB Kingston HyperX 1600Mhz; MSI R7-260X; 2x 128GB Crucial M4 SSD; 1TB WD Green, 2x 2TB WD Green; PC P&C 750W PS; Fractal Design Node 605;
Son's Rig: M5A97; 1055T; CNPS20LQ; 2x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz; ASUS GTX650Ti Boost; 80GB Intel 520 SSD; 320GB WD Black HDD; SPI 700W; Bitfenix Shinobi;
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old April 17, 2013, 07:06 AM
stoanee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2007
Location: Lacombe Alberta
Posts: 3,251

My System Specs

Default

Pull out mobo, start minimal config on cardboard box.

Good luck. Last time I had issues I bought enough stuff to build another rig.......turned out to be the monitor.....
__________________
heatware
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel Core i7 Extreme Edition 980X Mark Price Check 6 March 20, 2012 04:56 PM
Intel Core 2 Extreme QX9770 ? bertz CPU's and Motherboards 17 September 6, 2011 09:23 AM
Duo Core to Quad Core Upgrade for Photoshop? Malam CPU's and Motherboards 17 October 11, 2010 04:27 PM
[FS] SOLD Core i7 920 D0, Thermalright Ultra 120 Extreme bkh2 Buy/Sell & Trade 4 July 14, 2010 05:24 PM
Core-i9 vs. i7-975 Extreme Edition yustas CPU's and Motherboards 27 December 17, 2009 09:11 PM