Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > New Builds

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old March 19, 2013, 01:00 PM
great_big_abyss's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Winnipeg
Posts: 2,271

My System Specs

Default

Ah, good catch on the board.

Also, while it's a little more money, the ASUS M5A97 is a fantastic, extremely reliable board. Should your friend's mom want a little more performance, you should be able to throw a cooler on there and get a nice stable overclock very easily (I hit 3.8 24/7 stable with mine without really trying).
__________________



HTPC: Z77A-G45; 3770K; Corsair H80i; 2x4GB Kingston HyperX 1600Mhz; MSI GTX960; 2x 128GB Crucial M4 SSD; 4TB WD Red, 2x 2TB WD Green; Corsair RM650I; Corsair Carbide 600C;
Son's Rig: M5A97; 1055T; CNPS20LQ; 2x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz; Powercolor 7950; 250GB Crucial MX200; 320GB WD Black HDD; SPI 700W; Bitfenix Shinobi;
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old March 19, 2013, 01:09 PM
andynerd's Avatar
MVP
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 365
Default

Quote:
Originally Posted by great_big_abyss View Post
Ah, good catch on the board.

Also, while it's a little more money, the ASUS M5A97 is a fantastic, extremely reliable board. Should your friend's mom want a little more performance, you should be able to throw a cooler on there and get a nice stable overclock very easily (I hit 3.8 24/7 stable with mine without really trying).
I'll think about it but she is on a cheap athlon system with dedicated graphics, anything will be light years faster. Might get the board so if she ever needs a little boost I can suggest to her a cheap cooler and overclock.

I hear ya on the asus boards though, I'm running a P8Z77-V with an i5-3570k and it OC's to 4.2ghz on air no problem.

I'm also 90% sure but the ram baing 1600Mhz on a board that only goes to 1333Mhz is fine right? The ram will just be underclocked?
__________________
"let the geek be with you"
Specs: Asus G74SX
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old March 19, 2013, 01:34 PM
great_big_abyss's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Winnipeg
Posts: 2,271

My System Specs

Default

Correct. I used 1600Mhz RAM when I had a 965/M5A97 and just defaulted to 1333.
__________________



HTPC: Z77A-G45; 3770K; Corsair H80i; 2x4GB Kingston HyperX 1600Mhz; MSI GTX960; 2x 128GB Crucial M4 SSD; 4TB WD Red, 2x 2TB WD Green; Corsair RM650I; Corsair Carbide 600C;
Son's Rig: M5A97; 1055T; CNPS20LQ; 2x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz; Powercolor 7950; 250GB Crucial MX200; 320GB WD Black HDD; SPI 700W; Bitfenix Shinobi;
Reply With Quote