Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > New Builds

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old August 24, 2012, 05:25 PM
Top Prospect
 
Join Date: May 2010
Posts: 71
Default

Checked out the BIOS, everything seems to be normal, checked voltage.. 1.5v for this ram. Also swapped the chips around, and went down to 2 chips at a time, all chips seem to be working fine. Not sure what else to do? :S
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old August 24, 2012, 05:44 PM
dandelioneater's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2010
Location: Kelowna, BC
Posts: 1,114

My System Specs

Default

Perhaps try booting with only one stick of ram installed. Do it for each stick and see if one of the sticks is bad. Also, inspect the slots on the motherboard for any damage.
__________________
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old August 24, 2012, 06:20 PM
Top Prospect
 
Join Date: May 2010
Posts: 71
Default

So I was in the AI bios settings and there was an option that said "Auto OC" I think, its desc said it ups the voltage of the CPU and ram to better increase performance, I hit okay and without even being able to save/exit the bios the computer restarted and all 16gb of ram are showing up now. I am not sure what it changed as I checked the Ram voltage and CPU-Z said its at 1.5 still.. Going to look around more to see what was the fix exactly.
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old August 25, 2012, 06:16 AM
Top Prospect
 
Join Date: May 2010
Posts: 71
Default

So I still seem to be having issues, also getting random crashes where my screen goes blank and can't get it back :S.. Updated to the latest version of the BIOS, not sure what else to do.. Hope I don't need to RMA the motherboard.
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old August 26, 2012, 02:15 AM
Top Prospect
 
Join Date: May 2010
Posts: 71
Default

Turns out I have submitted an RMA to Ncix for the board, any one know how long an RMA process takes to complete, don't want to be without a motherboard long
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Finally finished the build....you thoughts? ginman522 New Builds 6 April 9, 2012 07:08 PM
Finished NZXT Phantom Build xhrrcollector Cases 11 January 4, 2011 10:20 PM
New half-finished build fails to boot. ImmaPC Troubleshooting 24 August 27, 2009 01:50 PM
Finally finished my I7 Build quikgp New Builds 11 August 12, 2009 07:07 AM
Just finished my 1st build Dogger1 New Builds 21 February 12, 2009 09:38 AM