Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > New Builds

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old July 24, 2012, 04:37 PM
Trial Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
Default Need SSD help

Building my new pc and stuck at installing win7 bc my ssd does not show up in the BIOS. I have an intel 520 and tried all the G6 SATA connectors and UEFI shows nothing under SATA config.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old July 24, 2012, 04:53 PM
Rookie
 
Join Date: Jul 2012
Location: Terrace, BC
Posts: 26

My System Specs

Default

Is your motherboard's sata port set in AHCI mode?
Is your power cable/sata cable connected properly?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old July 24, 2012, 05:06 PM
AkG's Avatar
AkG AkG is offline
Hardware Canucks Reviewer
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,334
Default

Try a known good SATA cable. Try a different sata power connector. IF it still is not showing up...yank it and stick in a different rig and see if it shows up. IF it doesnt after using known good cables and a second rig....its a DOA ssd. It happens. Rare with Intel...but it happens. They are great peeps to deal with. BUT see if its just something easy to fix first. ;)
__________________
"If you ever start taking things too seriously, just remember that we are talking monkeys on an organic spaceship flying through the universe." -JR

“if your opponent has a conscience, then follow Gandhi. But if you enemy has no conscience, like Hitler, then follow Bonhoeffer.” - Dr. MLK jr
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes