Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > New Builds

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 28, 2011, 12:29 AM
Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Location: Australia
Posts: 25

My System Specs

Default BUILDING MY FIRST EVER PC NEED HELP!!!!!!!!!!!!!!!!

Hi, yea so im building my first ever pc and i kind know what im doing haha but am going to need help with what power supply to get and what case to get
this is what i know im buying

-Western Digital Caviar Black 1TB WD1002FAEX x 2 (in raid 0)
-Noctua NH-D14 CPU Cooler
-OCZ Agility 3 120GB SSD 2.5" (will be running my os)
-Corsair CML16GX3M4A1600C9 16GB (4x4GB) Vengeance DDR3
-HIS Radeon HD6990 4GB
-Gigabyte GA-990FXA-UD5 Motherboard
-Samsung SH-B123L 12X Blu-Ray DVD Combo Drive with Lightscribe
-Logitech G510 Gaming Keyboard
-Logitech G500 Laser Gaming Mouse
-Amd FX-8150 3.6GHz cpu

yea so everyone knows that radeon 6990 is a huge GPU and is 12"/aprox 320mm and some case dont have the room for them i dont want to be taking out drive bays or having barley fit it in, it will look cramed and messy with case i also want a window that is a must have.

with the power supply i want a fully modular one but i dont know what brand to go with as i new to building i have been watching LinusTechTips on youtube almost everyday for weeks but still i dont know what to get the antec truepower quattrow 1200w looked pretty good but the PCI express cable that is pre attached is 8 pin and 6 pin on one cable so if i go with that i would have to run 2 PCI express cable to my GPU because it take 2 x 8 pin conections so yea i need help and fast

Any help would be great

Last edited by oOoSMOKEoOo; October 28, 2011 at 01:24 AM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 28, 2011, 12:38 AM
supaflyx3's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2010
Location: Chilliwack BC
Posts: 2,535

My System Specs

Default

You'll need an AM3 or AM3+ CPU as well.
__________________
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 28, 2011, 12:42 AM
Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Location: Australia
Posts: 25

My System Specs

Default

I know lol i forgot to put the rest of info and hit enter and it posted it haha so i had to edit
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 28, 2011, 05:23 AM
Hall Of Fame
 
Join Date: Jun 2009
Location: Nova Scotia
Posts: 2,827

My System Specs

Default

I would completely drop the amd processor. Go for a Z68 based motherboard and a 2500k/2600k. Either of those is a better gaming processor, uses less power, and is faster in 95% of applications. Also you don't need that big of a power supply (an 850w corsair/seasonic/antec PSU would be great). Check it out below.

HWC 8150 review
__________________
Desktop: Antec Three Hundred, Z77-D3H, 3570K@4.1ghz with Zalman Optima Cooler, Corsair Vengeance 2x4gb@1866mhz, MSI Cyclone GTX 460, Seasonic S12II 500W, WD Black 1TB, Intel 530 120GB
Away from home light Gamer: Acer Aspire 15.6", A8-3500m undervolt and OC to 2Ghz, 2x4gb Corsair Vengeance, Crucial M500 240gb
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 28, 2011, 05:51 AM
Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Location: Australia
Posts: 25

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Bond007 View Post
I would completely drop the amd processor. Go for a Z68 based motherboard and a 2500k/2600k. Either of those is a better gaming processor, uses less power, and is faster in 95% of applications. Also you don't need that big of a power supply (an 850w corsair/seasonic/antec PSU would be great). Check it out below.

HWC 8150 review
Thanks for your input i will do some reaserch and go from there but ive been putting off my build for the new bulldozer, but judging from benchmarks ive seen i know that intel cpu's are out performing amd and have been for years but i find that amd give a [retty damn good cpu for the price you pay if i was going to go for a intel chip i would most likely get a Intel core i7 990x but i dont have $1000+ to spen on a cpu. the reason im wanting a larger PSU is that when the new 7000 series radeon GPU come in the 1Q 2012 the 6990 will drop in price and i will be getting another and running crossfire and i will eventually get a raid controler and be running raid 10 on 4 1TB drive as i am about to start learning c# and dont want to loose and data as raid 0 is very unreliable but dose boost performance

Last edited by oOoSMOKEoOo; October 28, 2011 at 06:03 AM.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old October 28, 2011, 07:43 AM
Hall Of Fame
 
Join Date: Jun 2009
Location: Nova Scotia
Posts: 2,827

My System Specs

Default

Understand on the psu, but for the cpu...a lot of people were waiting for bulldozer and I am an AMD fan (have one now), but bulldozer is a flop. Its a bypass generation for cpu. 6 core thuban (phenom II x6) often outperform it.
__________________
Desktop: Antec Three Hundred, Z77-D3H, 3570K@4.1ghz with Zalman Optima Cooler, Corsair Vengeance 2x4gb@1866mhz, MSI Cyclone GTX 460, Seasonic S12II 500W, WD Black 1TB, Intel 530 120GB
Away from home light Gamer: Acer Aspire 15.6", A8-3500m undervolt and OC to 2Ghz, 2x4gb Corsair Vengeance, Crucial M500 240gb
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old October 28, 2011, 07:49 PM
Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Location: Australia
Posts: 25

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Bond007 View Post
Understand on the psu, but for the cpu...a lot of people were waiting for bulldozer and I am an AMD fan (have one now), but bulldozer is a flop. Its a bypass generation for cpu. 6 core thuban (phenom II x6) often outperform it.
I hear you i was originally going to got with the phenom II 1100T but i was seduced by 8 cores lol
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old October 29, 2011, 03:40 PM
MVP
F@H
 
Join Date: Feb 2010
Location: Quebec
Posts: 366

My System Specs

Default

I'dd really get the 2600k over any of AMD's offering. Even the 2500k.. heck, My i7 870 outperform bulldozer
__________________
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old October 31, 2011, 05:35 AM
Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 8
Default

Well I'm not sure how much space you actually want but Linus actually did a review on the Corsair 500R and he actually sorta "placed" the 6990 into the case
It fitted fine but yeah not too sure how much space you want.
Its on his youtube channel if you wanna check it out.

AND if your not in a rush probs wait for the ivy bridge series :)
coming out march ish i think.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old November 1, 2011, 11:38 PM
Rookie
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 7
Default

The 6990... at a price point of 770 dollars, I would suggest you to just buy two 6950 2GB and unlock them to 6970s... They are 260 dollars cheaper, "quieter" and out performing the 6990... (Using more juice though)

6950 2GB:
NCIX.com - Buy Powercolor Radeon HD 6950 800MHZ 2GB 5.0GHZ DDR5 2XDVI HDMI 2x Mini DP Dual Fan PCI-E Video Card - PowerColor - AX6950 2GBD5-2DH - in Canada

I am very impressed with your courage to buy the bulldozer, even knowing how much it is outperformed in various benchmarks and reviews. (I didn't say it is a very wise decision though)

As far as PSUs, I have 2 from coolermaster, very solid and quiet so far.
NCIX.com - Buy Coolermaster GX 750W 80+ Power Supply SLI ATX12V V2.31 24PIN Active PFC PCI-E 120MM Fan - COOLERMASTER - RS750-ACAAE3 - in Canada
Reply With Quote
Reply


Tags
build , linus i need help , new pc

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Building my first rig... RareformEX New Builds 10 January 12, 2011 03:27 AM
Building An i7-870 Rig... nashx New Builds 8 January 9, 2011 09:10 PM
Building first rig austmart New Builds 8 June 30, 2009 11:41 AM
Building right now... need a little help somecanadianguy New Builds 44 April 4, 2009 05:36 PM
Building my first rig for under $700 Vethrik New Builds 12 February 10, 2009 02:53 PM