Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > New Builds

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old June 18, 2011, 09:54 PM
SKW's Avatar
SKW SKW is offline
Top Prospect
 
Join Date: Aug 2010
Location: The Valley
Posts: 56
Default Upgrading -- Programming/Gaming

Hello HWC's

I am upgrading from a q6600 system.

I will be using my Cosmos S, antec 850w PSU, H50 cooler, WDBlack, SB fatality

Here are the parts I am upgrading:



are they ok?

Thanks
SKW
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old June 18, 2011, 10:02 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

if you get the 560,at least get the ti? :)

arent there better deals? z68 if you use the onboard,if not,

by the pirates wood!

get a p67 then. also you may want two sticks of ram for dual channel ahem


edit : and for the shipping, get the 5 bucks, they wont dare use canada post,says so on their page hehe
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old June 18, 2011, 10:05 PM
Dzzope's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Oct 2010
Location: Irishman in Kiev, wOOoo, I'm an alien...
Posts: 2,728

My System Specs

Default

If you can stretch to a 560 ti then i would.. otherwise your basically getting a SLIGHTLY better 460 for more money..

1 stick of ram?
What os are you planning on using? (win 7 64?)
I would suggest doubling the ram that you have selected.. or at least going to 2X2gig sticks if using 32 bit os.


Are you going to be overclocking this machine?
If so.. get a custom cooler.. (scratch that, H50 already)
If not drop the 2500k for a non k and the z68 for a h67 or similar..

Last edited by Dzzope; June 18, 2011 at 10:13 PM.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old June 18, 2011, 10:06 PM
Dzzope's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Oct 2010
Location: Irishman in Kiev, wOOoo, I'm an alien...
Posts: 2,728

My System Specs

Default

Dang is dang fast.. :P
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old June 19, 2011, 05:23 AM
SKW's Avatar
SKW SKW is offline
Top Prospect
 
Join Date: Aug 2010
Location: The Valley
Posts: 56
Default

Thanks for the quick replies. I have upgraded the ram so that i can have dual channel. I have no idea what i was thinking. Maybe i was over tired lol. I plan on using windows 7 64-bit and yes I will be overclocking some.

As for the GTX 560, All i wanted was a zotac gtx 460 but ncix does have the 1gb model in stock so i went with the 560. I want the display port so i can use my 27" iMac as a monitor when using the PC for games and such.

Here is updated Screenshot of my parts

Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old June 19, 2011, 02:24 PM
SKW's Avatar
SKW SKW is offline
Top Prospect
 
Join Date: Aug 2010
Location: The Valley
Posts: 56
Default

Is there anything else I should change
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old June 20, 2011, 03:33 AM
Dzzope's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Oct 2010
Location: Irishman in Kiev, wOOoo, I'm an alien...
Posts: 2,728

My System Specs

Default

If your happy with the gfx and are (or are possibly) going to oc, then nope, your good..

Possibly worth looking at a cheap SSD or a large secondary hdd or the like.. 1 hdd is a recipe for an unusable system and / or lost data..
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Build -- Folding/Programming/Gaming -InfiniteLoop- New Builds 11 July 18, 2010 11:41 AM
New Gaming Build, Upgrading a whole generation... Luckk New Builds 16 November 7, 2009 12:39 PM
Upgrading my gaming rig Mustkunstn1k New Builds 12 July 6, 2009 07:32 AM
Upgrading a gaming rig Evylldemon New Builds 7 November 10, 2008 10:09 AM
programming how to's? klaiboi Guides & How-to's 7 June 22, 2008 07:23 PM