Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > New Builds

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 24, 2011, 12:44 AM
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: Edmonton
Posts: 240
Default New PC! Comments?

Hi, this is my new build. Feel Free to comment.

Mobo-Asus maximus IV extreme
CPU-i5 2500k
Ram-Corsair vengeance CL8 2*4GB
HDD-Vertex 3 120GB (Should i add another for Raid 0?)
Graphics:3*XFX 6950 1GB
PSU:Corsair 1200W
Case:Corsair 800D
Monitors: 3 Asus VE278Q for eyefinity

Also going to watercool CPU and GPUs.

EK supreme HF and vga supreme HF
XSPC triple rad (Will an EK 140mm triple rad fit on top of the 800D?)
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 24, 2011, 01:01 AM
MVP
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 399

My System Specs

Default

Triple HD6950 is overkill and a dual Crossfire HD6970 would be a lot better although a dual HD6970 would not outperform a triple HD6950. Dual HD6970 would already give you slightly more performance than a HD6990. Also with a HD6970 dual Crossfire you wouldn't need a 1200W PSU.

I am wondering where is that third PCIE coming from when there is only 2 PCIE link to the CPU at 8x8x. I'm guessing it is going through a 3rd party controller since it is rated to run triple Crossfire/SLi at 16x16x8x. I wonder whether a bottleneck might exist with so many GPUs.

I don't advise to add another SSD at RAID 0 because if I am not mistaken a SSD with RAID would disable TRIM support. A single SSD is fast enough already.

If you do have that much money to spend on this rig then I would suggest getting a Core i7 2600K instead as it is essentially a Core i5 with HT and a higher performing binned silicon so it is made into the Core i7 2600K.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 24, 2011, 01:09 AM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

fancy...:)

why not a sabertooth with 2 6950 2gb to boot?

overkill psu, even for 3 6950's...perhaps one hx 850?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old March 24, 2011, 01:46 AM
Top Prospect
 
Join Date: May 2010
Location: Vancouver
Posts: 143

My System Specs

Default

The triple 140 rad would fit in your 800d with some modding...not stock though.
__________________
Heatware
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old March 24, 2011, 01:49 AM
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: Edmonton
Posts: 240
Default

will a 850W be enough??
2gb 6950 performs 4% better then 1gb i read.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old March 24, 2011, 02:09 AM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

yes

ASUS GeForce GTX 550 Ti Direct CU 1 GB Review - Page 21/27 | techPowerUp

300-350 watts for two,stock clocks

150 watts for the system, stock clocks.






do the math :)
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old March 24, 2011, 10:32 AM
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: Edmonton
Posts: 240
Default

getting 3 cards tho
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old March 24, 2011, 11:15 AM
Rookie
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by oksir View Post
getting 3 cards tho
Apparently you didn't "do the math" based on how much wattage 2 cards consume...

Also since your budget is $infinity, why not the 2600K and 16GB of memory?
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old March 24, 2011, 11:20 AM
MrDiaz's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Oakville, ON
Posts: 576

My System Specs

Default

Why watercool that CPU??
__________________
-- Viva Canada! --
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old March 24, 2011, 12:57 PM
Uberg33k's Avatar
Restricted Poster
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 77
Default

Quote:
Originally Posted by Taft12 View Post
Apparently you didn't "do the math" based on how much wattage 2 cards consume...

Also since your budget is $infinity, why not the 2600K and 16GB of memory?
+1

I was going to say that. You're going to crossfire 3 good cards but your slightly bottle necking your CPU don't you think? You need to spend some time researching the parts you'll need for "optimizing" your setup for what you're planning on using it for, rather than simply blowing money on a setup that clearly is just for bragging rights, I'm not trying to be an ass, but 3 high end VGA cards and an i5?? Why not i7, hell, why not a 980x?? Just saying.

Oh and incidentally, can play Crysis on my rig (nothing compared what you're suggesting) on High with a 30fps average. and I've been playing Crysis 2 with 60fps average. Again, just saying.

Last edited by Uberg33k; March 24, 2011 at 01:04 PM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Comments on my OC sakage.shinga Overclocking, Tweaking and Benchmarking 4 March 17, 2011 08:15 PM
Advice or Comments on OC MrSpeaker Overclocking, Tweaking and Benchmarking 7 April 6, 2010 09:57 PM
Comments for startup Pike HardwareCanucks F@H Team 14 May 17, 2009 07:52 PM
Anyone have an X6 Keyboard ? Comments ? BMWDriver Peripherals 12 March 18, 2009 07:51 PM
Request for comments low351 Case Mods, Worklog & Gallery 20 March 5, 2008 12:56 PM