Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > New Builds

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 4, 2011, 05:56 AM
Rapid-X's Avatar
MVP
 
Join Date: May 2007
Location: Ajax
Posts: 332

My System Specs

Default finally...lol

ok sold my pc to buy a ps3 when it first came out...lol bad idea...build a 500 system in september it fried on boxing day lol ....power surge here north of the city...so here goes another build let me know what you guys think...
Intel Core 2 Duo E6600 CPU
ASUS Motherboard P5LD2
2 x 1GB Mushkin.. want 2 more 1gig sticks let me know if anyone has them ...996533) Dual Channel Kit DDR2-6400 800MHz 4-5-4-11 ultra low latency
Western Digital 750GB
LG DVDRW GSA-H22N
Antec Performance TX640B case w/ front USB, firewire and audio, Antec Tri-cool 120mm rear exhaust fan
350W high efficiency power supply with 120mm fan

ATI X1650 PCI-E x16 512MB DDR2 video card with dual DVI

will upgrade the card and psu but i can get everything here for $300
worth it????
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 4, 2011, 08:14 AM
Phill's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Morden MB
Posts: 591

My System Specs

Default

those are some old parts! I would have a hard time spending $300 on that knowing that you will have to spend more just to get it running the way you want. It sounds like you may be spending ~$150 more for a video card, psu and ram. That brings you to $450 and I say it would be wise to put that into better/new parts.


FWIW I have a 4GB of DRR2 1066. PM me if you are interested.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 4, 2011, 08:39 AM
Rapid-X's Avatar
MVP
 
Join Date: May 2007
Location: Ajax
Posts: 332

My System Specs

Default

but doesnt the cpu overclock to like 3.5ghz and im not playing much games gonna hook it up to a 60' sony bravia 3d tv for my downloaded media files
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old March 4, 2011, 09:15 AM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

get new stuff if you can.

300 can get you cpu mobo ram.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old March 4, 2011, 09:55 AM
Rapid-X's Avatar
MVP
 
Join Date: May 2007
Location: Ajax
Posts: 332

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by _dangtx_ View Post
get new stuff if you can.

300 can get you cpu mobo ram.
any suggestion?keep in mind im in toronto or close to it if u kno where uxbridge is lol
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old March 4, 2011, 10:02 AM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

you can get a nice i3 combo going...or even phenom II quad

it all depends on what youll do with it.

the i3 route will be around 200 bucks.

you may want to sav a little bit more for a 6850 or gtx 460.

not the se version,god forbid.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old March 4, 2011, 10:29 AM
Rapid-X's Avatar
MVP
 
Join Date: May 2007
Location: Ajax
Posts: 332

My System Specs

Default

thanks looking into that now
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old March 4, 2011, 10:47 AM
Phill's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Morden MB
Posts: 591

My System Specs

Default

$540 After MIR before taxes. WELL worth it over that used rig IMO.



Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old March 4, 2011, 12:20 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

hes better off with a 912 at that price :)

not too sure about the mobo, the giga 870 comes in first.

why not a nice 880 or 890 board? hell have video on board whenever he services or whatever the
460 :)
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Got my new TV, its awsome lol ragenrok Display Units 2 December 11, 2009 08:03 AM
LOL Dogger1 Off Topic 15 July 17, 2009 03:04 PM
LOL this is a first... bojangles Off Topic 52 February 20, 2009 03:28 PM
LOL Squeetard Off Topic 6 October 15, 2008 09:52 PM
This one's for Eldonko lol! encorp RAM 24 July 15, 2008 12:32 PM