Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > New Builds

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old January 6, 2010, 06:26 PM
MarkOne's Avatar
Banned
F@H
 
Join Date: Oct 2009
Location: Chertsey 60 KM north of Montreal
Posts: 4,015
Default

Quote:
Originally Posted by martin_metal_88 View Post
Personally I prefer raid 1 instead of SSD because of space for now. I am a medimu gamer and my game take more then 200GB so I will soon go with 2X in raid striping WD640 Black edition which are pretty fast drive.


Martin means raid 0 .. good Idea to put the games on 2 black in raid 0, Martin forgot to say he will put his OS on a SSD . ,

Last edited by MarkOne; January 6, 2010 at 06:31 PM.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old January 6, 2010, 06:37 PM
martin_metal_88's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Quebec City
Posts: 4,175

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by MarkOne View Post
Martin means raid 0 .. good Idea to put the games on 2 black in raid 0, Martin forgot to say he will put his OS on a SSD . ,
I do not I can't see the advantage of putting the OS on a SSD when you are gaming. Once the OS is started and you start a game then the SSD is dropped on second row because the first disk in use is the gaming one. If you want to use a SSD then I would put the OS on WD 640 in raid 0 or just 1 640 and then game and high end software on a SSD. Mark do you have an extra SSD to try this out to test game on SSD and OS on physical drive?
__________________
Ask for more

Martin_metal_88
Colenzo : See system spec!

Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old January 6, 2010, 06:42 PM
kaufman37's Avatar
Rookie
 
Join Date: Aug 2009
Location: Canada
Posts: 42
Default

Quote:
Originally Posted by martin_metal_88 View Post
Never forget to make a workblog with picture;) I always forget every single time I build and re-build my computer-_-
thats a good idea i still havan't put anything together yet.so what do you mean by workbog just take pics as i put it together?
__________________

Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old January 6, 2010, 06:52 PM
MarkOne's Avatar
Banned
F@H
 
Join Date: Oct 2009
Location: Chertsey 60 KM north of Montreal
Posts: 4,015
Default

The SSD is in case the computer will be also use for other thing than gaming
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old January 6, 2010, 07:02 PM
martin_metal_88's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Quebec City
Posts: 4,175

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by kaufman37 View Post
thats a good idea i still havan't put anything together yet.so what do you mean by workbog just take pics as i put it together?
You take picture at all big point of the building fun and you post them with some comment and the the final result in the section Workblog in the forum. there is many build in this section you can take a look to get visual advice about thing like cable management etc. Take a little tour;)
__________________
Ask for more

Martin_metal_88
Colenzo : See system spec!

Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old January 6, 2010, 08:35 PM
jcmaz's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,453

My System Specs

Default

Don't get the Coolermaster PSU's. They are not the best. Instead, get a Antec or Corsair or Seasonic one.

Plus you don't NEED a 1000W PSU for the GTX275. A Corsair TX750 would do as long as you don't SLi
__________________
“Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.”

-Plato
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old January 6, 2010, 10:41 PM
kaufman37's Avatar
Rookie
 
Join Date: Aug 2009
Location: Canada
Posts: 42
Default

Quote:
Originally Posted by jcmaz View Post
Don't get the Coolermaster PSU's. They are not the best. Instead, get a Antec or Corsair or Seasonic one.

Plus you don't NEED a 1000W PSU for the GTX275. A Corsair TX750 would do as long as you don't SLi
i said i wanted room for future upgrades thats why 1000w and tri sli bored so i can add more cards in the future easy far as the psu i like the Coolermaster cuz its cheaper and i trust there name cant be that bad with a 5 year warranty
__________________

Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old January 7, 2010, 06:08 AM
Raserei408's Avatar
MVP
 
Join Date: Dec 2009
Location: South of the border
Posts: 495
Default

Okay, first, 3 275s (which I really don't recommend, as the 200 series is just about dead) only would need a good 850W or so. I'd get the Corsair HX850, since it's powerful and can support 3 cards. As for the Silent Pro, they're not actually great PSUs. The voltage regulation on them is subprime. Corsair's PSUs are much better. If you're really set on 1000W, go for the 1000HX, though as far as I can tell you have absolutely no need for it.
__________________
"If dancing is sure to result in failure then you must dance anyway."
Lo Mein said that, and I think he knows a little more about dancing than I do pal, because he invented it! Then he perfected it so that no man could best him in the club of honor.
Then he used his prize money to buy two of every whore on Earth. Then he herded them all onto a boat, then they all beat the crap out of every single one of him.
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old January 7, 2010, 06:44 AM
MarkOne's Avatar
Banned
F@H
 
Join Date: Oct 2009
Location: Chertsey 60 KM north of Montreal
Posts: 4,015
Default

Quote:
Originally Posted by jcmaz View Post
Plus you don't NEED a 1000W PSU for the GTX275. A......i
where is the problem if a guy want to buy a bigger PSU than he need, I always do.. I hate run my PSU over 60 % of their maximum load, and that's without take ageing in consideration ......... all true

They are no such thing as " too big PSU for the job "

I agree than some brand are better than other .
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old January 7, 2010, 03:37 PM
kaufman37's Avatar
Rookie
 
Join Date: Aug 2009
Location: Canada
Posts: 42
Default

Quote:
Originally Posted by Raserei408 View Post
Okay, first, 3 275s (which I really don't recommend, as the 200 series is just about dead) only would need a good 850W or so. I'd get the Corsair HX850, since it's powerful and can support 3 cards. As for the Silent Pro, they're not actually great PSUs. The voltage regulation on them is subprime. Corsair's PSUs are much better. If you're really set on 1000W, go for the 1000HX, though as far as I can tell you have absolutely no need for it.
What do you meen the 200 series are almost dead i thought thay were the shit
__________________

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking for 2nd Monitor Signal2Noise Display Units 3 September 30, 2009 09:44 PM
My 2nd computer, first build, need advice whitelight New Builds 39 June 24, 2009 08:51 PM
Reinstall XP - 2nd HD issues Matty D Storage 22 November 27, 2008 10:58 AM
No 2nd monitor Phobia Troubleshooting 17 August 16, 2008 08:41 AM
2nd new build this month yamawho New Builds 2 August 5, 2008 02:53 AM