Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > New Builds

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 6, 2009, 11:02 PM
jcmaz's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,455

My System Specs

Default My $550 Build- Please check it out!!!

Hey HWC,

I'm about to order this baby but i want it checked out my you guys. What should i change? I'll be using a 8500GT for now. By the way, how will the ram speed affect overclocking. It totals around $500 or so.

AMD Phenom II X3 720 Black Edition Triple Core Processor AM3 2.8GHZ 7.5MB Cache 95W 45NM Retail Box
Gigabyte GA-MA770T-UD3P ATX AM3 DDR3 AMD770 PCI-E16 4PCI-E1 2PCI SATA GBLAN Motherboard
Corsair XMS3 TWIN3X2048-1333C9DHX G 2GB DDR3 2X1GB DDR3-1333 CL 9-9-9-27 Dual Channel Memory Kit
Seagate Barracuda 7200.12 500GB SATA2 3.5IN 8.5MS 7200RPM 16MB Hard Drive OEM *3YR MFR Warranty*
Azza Helios 910 Black ATX Mid Tower Case 9X5.25 1X3.5 4X3.5INT 230MM Blue LED Fans & Window No PSU
Corsair VX450 450W ATX 12V 33A 24PIN ATX Power Supply Active PFC 120MM Fan

Please rate it and comment :)

THX
__________________
“Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.”

-Plato

Last edited by jcmaz; October 7, 2009 at 06:38 AM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 6, 2009, 11:13 PM
Kayen's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Edmonton
Posts: 700

My System Specs

Default

What mobo ?
You listed CPU twice haha!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 7, 2009, 12:47 AM
Polygon's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: North Vancouver
Posts: 957

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Kayen View Post
What mobo ?
You listed CPU twice haha!
Dual CPU build for $550 wow what a deal!
__________________
'Do not wish for easier lives, wish to be stronger men'
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 7, 2009, 06:38 AM
jcmaz's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,455

My System Specs

Default

i was planning to use this mobo: Gigabyte GA-MA770T-UD3P ATX AM3 DDR3 AMD770 PCI-E16 4PCI-E1 2PCI SATA GBLAN Motherboard
__________________
“Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.”

-Plato
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 7, 2009, 08:21 PM
aristhrottle's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2009
Location: Toronto
Posts: 163
Default

I'd go with more RAM - 4GB should be good - but other than that nice budget build! I used the same Gigabyte motherboard but with a Phenom II 550; it's a really sweet board.
__________________
"CFL receiver Sylvain Girard announced his retirement today. His party will be held at The Keg, right after he and some other players finish their shifts there." - Air Farce
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Phenom II 550 jcmaz CPU's and Motherboards 2 October 3, 2009 08:56 PM
My first build; need someone to double check my parts Fenrise New Builds 15 August 17, 2009 09:00 PM
First build, check this over xollner New Builds 15 October 13, 2008 03:50 PM