Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > New Builds

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 18, 2009, 10:23 AM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,367

My System Specs

Default is it possible to build a completely Identicle comp and join them together

I have been thinking of this for a while and then forgot about it until some one posted the same question on a different forum.
is it possible to build an identical computer to one you already have then join them into a cluster ( kind of like they do for the folding network cluster) and turn then into one super computer. and if so what would the benefits be of doing this?
because like I said I would like to try this but being that I am not a well off person my curiosity has me really thinking about this
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 18, 2009, 10:37 AM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,605
Default

Of course you can but it'd be easiest to do it with linux.

Also depends on the program.. for example linux has a great program so that if your compiling a program and you have 3 other linux machines you can link them together to share the process power to compile something faster.

Its mostly about research tho and I'm not sure if FAH would work with this or if it would benefit you in anyway.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 18, 2009, 10:43 AM
Chilly's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Sep 2007
Location: Ontario
Posts: 2,593
Default

They don't have to be identical, but yes you can, in-fact thats how alot of super computers are built nowadays. In linux, I forget the name of the application offhand, you can create work to be done in this way. Typically these are called "beowolf clusters".
__________________
"Let's face it, we're not changing the world. We're building a product that helps people buy more crap - and watch porn."
Bill Watkins, CEO Seagate Technology

Dual Xeon X5650 @ 4.1GHz | EVGA Classified SR-2
2x4GB G.Skill at 1496MHz (9-9-9-24) | XFX 4890 XXX 1GB at 1000/1000MHz
Intel SSD X25-M 80GB Gen2 | Western Digital 1TB Black | SilverStone Zeus 1200W
Sound Blaster X-Fi XtremeMusic | Sony MDR-V700 | Windows Seven x64


Stuff for Sale! You must buy it, you can't look away!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old March 18, 2009, 12:33 PM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,367

My System Specs

Default

Cool but it is most likely Linux based
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old March 18, 2009, 12:59 PM
Cheator's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ottawa, Canada
Posts: 1,093
Default

Quote:
Originally Posted by Shadowmeph View Post
Cool but it is most likely Linux based
There are high end windows clustering versions, but there isn't a point. It only is meant for applications that require lots of crunching, you won't get twice the power if thats what you're asking.
__________________
Optimus: Antec P180, Asus P5Q-E, E8400, 4 GB RAM, Asus 4850, Seagate 320gb, Antec TC II

Teletraan I: Asus P5K-E/WIFI, E4500, 2 GB RAM, ATI 3450, Sapphire Theatrix, 2.25TB storage, Antec SP2 400w

Galvatron: Asus M2NPV-VM, 3800+ X2, 2GB RAM, NV8500GT, Seasonic 500w

Tracks: Acer AS5920, C2D 2.1ghz 45nm, 3GB DDR2, NV8600m GT, 250gb hdd

Hound: Gigabyte GA-MA74GM-S, AMD 4400+ X2, 1 GB RAM, 2900XT, 500w Seasonic

My Heatware!
| Got RMA? Tell us your experience! | VOIP Help? PM ME!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old March 21, 2009, 07:41 PM
Allstar
F@H
 
Join Date: Mar 2007
Location: Calgary, AB
Posts: 659

My System Specs

Default

Besides a corporate environment the only applications a consumer uses that might benefit would be video rendering. (take lots of home videos? and if so, do a lot of editing with effects?) But then the software that can multithread across the network are not $100 at the local store. Sony's Vegas comes to mind, Adobe premiere (some expensive version) can probably do it too.

But for everyday use/gaming in a windows environment (just assuming here, its likely what you're using) there's no real benefit.

I rendered a 4gb 1080p MP4 file on my laptop (core 2 duo 2.33Ghz 533fsb 4gb ram) and it took about 24hrs, all I did was rotate the video 180deg, resize, phase out some high freq background sounds and encode in divX... had 5 of those video's to do, would have been nice to have my rendering system up and running.
__________________
QuadZilla & The Four Horsemen

Have an A-1 day!

Last edited by 4DoorGTZ; March 21, 2009 at 07:52 PM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to join team? xXxRithxXx HardwareCanucks F@H Team 1 March 18, 2009 06:15 AM
How to completely wipe out F@H and start a new? Silvgearx HardwareCanucks F@H Team 3 March 16, 2009 02:45 PM
might possibly need to build new comp, need ideas jak3_dude New Builds 11 January 12, 2009 06:19 PM
Want to join soon... crazyhorsejohnny HardwareCanucks F@H Team 41 January 3, 2009 04:45 PM
I wanna build a comp... any suggestions triumph New Builds 7 July 26, 2008 07:20 PM