Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Networking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old August 15, 2008, 07:50 PM
Cheator's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ottawa, Canada
Posts: 1,093
Default ISP options

Hey guys.

I just moved about 5 blocks away from my old place and, lucky me, I went from 6 meg DSL to 3 meg DSL . I 'm not happy, so I'm looking at alternatives until my company gets physical pressence in my area (if they ever do).

This is who I am looking at:

1. Cogeco - I don't like rogers, and I don't like cable, and I don't like caps... but if I have no choice

2. Primus - They might have a physical prescense, which means there is a chance I can get ADSL2+ and hopefully reach 6 meg or more (depending on my distance of course)


Anyone else have any alternatives in ottawa? I'd rather stick with the company I work for (bell reseller) but i need speed and stability!
__________________
Optimus: Antec P180, Asus P5Q-E, E8400, 4 GB RAM, Asus 4850, Seagate 320gb, Antec TC II

Teletraan I: Asus P5K-E/WIFI, E4500, 2 GB RAM, ATI 3450, Sapphire Theatrix, 2.25TB storage, Antec SP2 400w

Galvatron: Asus M2NPV-VM, 3800+ X2, 2GB RAM, NV8500GT, Seasonic 500w

Tracks: Acer AS5920, C2D 2.1ghz 45nm, 3GB DDR2, NV8600m GT, 250gb hdd

Hound: Gigabyte GA-MA74GM-S, AMD 4400+ X2, 1 GB RAM, 2900XT, 500w Seasonic

My Heatware!
| Got RMA? Tell us your experience! | VOIP Help? PM ME!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old August 15, 2008, 08:14 PM
NyteOwl's Avatar
Allstar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 905
Default

Nobody likes caps but I'd get used to it since everybody is doing it these days, whether they need to or not.
__________________
Obsolescence is just a lack of imagination.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old August 15, 2008, 08:26 PM
Chilly's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Sep 2007
Location: Ontario
Posts: 2,593
Default

Cogeco is the best in my opinion, they do cap yes, but thats pretty much the only nasty thing they do.
Most ADSL providers lease their lines from Bell wholesale, and Bell throttles ALL its lines, including its wholesaled lines(theres actually a bit of consiversy atm over this)

Cogeco throtles NOTHING except Bittorrent Uploads, (ie you can download at full soeed, but you can only upload at reduced speeds unless the user your uploading to is also a cogeco user)
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old August 15, 2008, 10:56 PM
Cheator's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ottawa, Canada
Posts: 1,093
Default

Quote:
Originally Posted by Chilly View Post
Cogeco is the best in my opinion, they do cap yes, but thats pretty much the only nasty thing they do.
Most ADSL providers lease their lines from Bell wholesale, and Bell throttles ALL its lines, including its wholesaled lines(theres actually a bit of consiversy atm over this)

Cogeco throtles NOTHING except Bittorrent Uploads, (ie you can download at full soeed, but you can only upload at reduced speeds unless the user your uploading to is also a cogeco user)
Yeah I know about the controversy and reslling, i work for a bell reseller.

So uploading is slow unless they are a cogeco customer?
__________________
Optimus: Antec P180, Asus P5Q-E, E8400, 4 GB RAM, Asus 4850, Seagate 320gb, Antec TC II

Teletraan I: Asus P5K-E/WIFI, E4500, 2 GB RAM, ATI 3450, Sapphire Theatrix, 2.25TB storage, Antec SP2 400w

Galvatron: Asus M2NPV-VM, 3800+ X2, 2GB RAM, NV8500GT, Seasonic 500w

Tracks: Acer AS5920, C2D 2.1ghz 45nm, 3GB DDR2, NV8600m GT, 250gb hdd

Hound: Gigabyte GA-MA74GM-S, AMD 4400+ X2, 1 GB RAM, 2900XT, 500w Seasonic

My Heatware!
| Got RMA? Tell us your experience! | VOIP Help? PM ME!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old August 16, 2008, 12:39 AM
1Tanker's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Nov 2007
Location: Ontario
Posts: 1,170
Default

We're just east of Peterborough, and we use Persona. I don't know if they service your area, but it might be worth looking into. We've been with them for 2-1/2 years, and have nothing but praise for them. We have 6 mbps/640kbps cable(cable's not bad) for $43.95/month(it shows $46.95 on their site) and no caps. I consistantly DL @ 721kbps..any time of day.

Here's a test i just ran.. and all my test are within 1% of this.



GL with whoever you get.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old August 16, 2008, 01:15 AM
Cheator's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ottawa, Canada
Posts: 1,093
Default

Thanks for the info! Looks like they are rural only though :/ no Ottawa.
__________________
Optimus: Antec P180, Asus P5Q-E, E8400, 4 GB RAM, Asus 4850, Seagate 320gb, Antec TC II

Teletraan I: Asus P5K-E/WIFI, E4500, 2 GB RAM, ATI 3450, Sapphire Theatrix, 2.25TB storage, Antec SP2 400w

Galvatron: Asus M2NPV-VM, 3800+ X2, 2GB RAM, NV8500GT, Seasonic 500w

Tracks: Acer AS5920, C2D 2.1ghz 45nm, 3GB DDR2, NV8600m GT, 250gb hdd

Hound: Gigabyte GA-MA74GM-S, AMD 4400+ X2, 1 GB RAM, 2900XT, 500w Seasonic

My Heatware!
| Got RMA? Tell us your experience! | VOIP Help? PM ME!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old August 16, 2008, 06:24 AM
andynerd's Avatar
MVP
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 365
Default

cogeco is the best!
__________________
"let the geek be with you"
Specs: Asus G74SX
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old August 16, 2008, 07:05 AM
b1lk1's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2007
Location: Lindsay, Ontario
Posts: 2,527

My System Specs

Default

I vote for Cogeco too. Bell is an EVIL company and they overcharge horribly for everything. I cut their wire off my house because of my extreme dislike for them. I have yet to hit the 60GB download cap and some months I really pull in alot. As people say, caps are pretty much the norm and are going to become the norm very soon. I have the up to 10MB/s plan and I download usually around 1200kb/s.

PS: I live in the middle of nowhere too in a town of 9K people. Cogeco rules.......
__________________
MY HEATWARE
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old August 16, 2008, 08:06 AM
Jack Rabbit's Avatar
Allstar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 784

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Chilly View Post
Most ADSL providers lease their lines from Bell wholesale, and Bell throttles ALL its lines
I thought it was all. Are there any other DSL carriers in Ontario that have their own equipment? If so, how does that work? They can not be stringing their own phone lines so do they lease space for the DSLAM in the switching stations?
__________________
He either fears his fate too much, or his deserts are small, that dares not put it to the touch, to gain or lose it all.
- James Graham
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old August 16, 2008, 10:18 PM
NyteOwl's Avatar
Allstar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 905
Default

Quote:
I thought it was all. Are there any other DSL carriers in Ontario that have their own equipment?
There may be if Bell gets it's way. They are petitioning CRTC to rescind the order that requires them to make their lines available for sharing with other carriers. What a way to shut off and shut out your competition. The telcos really need a clampdown on their antics.
__________________
Obsolescence is just a lack of imagination.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes