Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Networking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old August 29, 2017, 06:05 PM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,770

My System Specs

Default why can't I connect to my win 10 via openelec?

Finally picked up my rasp pi3 installed openelec plus a few other things , I cannot connect to my win10 PC which has all my Videos on it . I am not using wifi. the funny thing is I can see my Openelec from win 10 via networking . I keep trying to use the smb via openelec but it doesn't see anything not my PC or laptop.
if it was a Linux distro I probably could figure it out. I have tried the 192.168.1.105 address to my PC and still nothing.
I am not sure what I am doing wrong hehe

Last edited by Shadowmeph; August 31, 2017 at 08:43 PM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old August 29, 2017, 07:49 PM
supaflyx3's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2010
Location: Chilliwack BC
Posts: 2,754

My System Specs

Default

Try adding a new source and typing "smb://192.168.1.2/sharename" minus quotations, with the correct IP & smb share name. Windows 10 doesn't like to broadcast it's SMB shares to the network.
__________________
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old August 29, 2017, 09:03 PM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,770

My System Specs

Default

I tried that from openelec, I get connection refused
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old August 30, 2017, 08:36 PM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,770

My System Specs

Default

I keep getting a " Operation not permitted" error grr I can see my PC media using the upnp devices but I cannot see any of my folders that have files in them

Last edited by Shadowmeph; August 30, 2017 at 08:56 PM.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 3, 2017, 10:00 AM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,770

My System Specs

Default

finally fixed this problem no thanks to the Openelec forums, I went to the "libreelec.tv" forums and switched to libreelec problem solved instantly. pretty easy to do I just dragged and dropped the "LibreELEC-RPi2.arm-8.0.2" into the open elec update folder restarted and bam I can see all my movies, Tv series . the only thing now is that from my PC I cannot see libre elec folder which is ok until I need to update libre elec there will be no drag and drops lol
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
You can connect the ocz revodrive in pci.e 16x?? r.o.g Storage 3 October 29, 2010 07:42 PM
Best way to connect MacBook to PS3? Cadence Networking 3 December 15, 2009 09:58 PM
How to connect my TV to my PC wirelessy? Crownregent HTPC Systems & Software 1 December 8, 2009 01:10 PM
halo 1; can't connect CTA Gaming 0 November 9, 2008 11:45 PM
Can I connect my 360 to my pc? Balfrat Audio 6 January 15, 2008 04:45 PM