Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Networking

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #41 (permalink)  
Old September 5, 2007, 01:48 PM
JD's Avatar
JD JD is offline
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 7,284

My System Specs


Well I got an uber old SpeedTouch Home(?) modem from Bell. It only has a 10Mbps LAN port. That goes to my D-Link GamerLounge DGL-4300, which goes to a D-Link 8-port gigabit switch going to a Netgear 5-port gigabit switch.

Connected to the network are 4 desktops, a home "server", HTPC, XBOX360 (currently in repairs), 2 wireless laptops, wireless PDA and a Brother all-in-one.

Mostly everything is gigabit other than 1 desktop (my mom's), the XBOX and the printer.

Nothing extreme here. Just all home-consumer products.
Reply With Quote
  #42 (permalink)  
Old October 13, 2007, 08:32 PM
lcdguy's Avatar
Hall Of Fame
Join Date: Mar 2007
Location: An undisclosed location
Posts: 2,049

Well my network has changed ever so slightly now due to a freebe from my work :) I now have an old Compaq Proliant 3000 rack mount server :). Here are some pics of my network rack (not done yet) and the server.

Network Rack

Ok so from top to bottom

Speedtouch 516 Modem
Netgear 24 Port Managed Switch
Netgear Router
Email / Games Server
Lucent WAP
Netgear 16 Port Backup Switch
Intel SS-4000 NAS
Cisco Catalyst 5002 Switch (not used yet)
2500 Series Cisco Router (not in use yet)

This is not the best picture but considering the server weighs in at over 120lbs i am not to keen on moving it. But here it is in all it's glory.

Dual P2 450Mhz
5x 9.1 SCSI in Raid 5
2x 18.1 SCSI in Raid 0+1
12/24GB DAT Tape Drive
CD-ROM Drive
Compaq Ethernet Nic

I know, i'm a nerd. :)
and now for something completely different

Reply With Quote
  #43 (permalink)  
Old October 13, 2007, 10:36 PM
Amon's Avatar
Join Date: Aug 2007
Location: Brampton, Ontario, Canada
Posts: 719

My System Specs


D-Link DIR-655 Xtreme-N Gigabit Switch
an old Base10 hub external power (by the late US Robotics, possibly?)
two PCs
one or two laptops
Reply With Quote
  #44 (permalink)  
Old October 13, 2007, 10:38 PM
Posts: n/a

Shaw Highspeed on Motorola Modem
D-LINK DIR-655 Wireless-N

Gaming Desktop
Girlfriend's Parents' Desktop
Media PC
QNAP TS-201 NAS unit

Girlfriend's sister's laptop
Girlfriend's laptop
Nintendo Wii
Reply With Quote
  #45 (permalink)  
Old October 14, 2007, 06:09 AM
Join Date: Feb 2007
Location: Calgary
Posts: 493

I'm on one of 4 HP Procurve 48 port switches in this building... campus network, I don't think it qualifies as a "home network" by most stretches.
Reply With Quote
  #46 (permalink)  
Old October 14, 2007, 09:15 AM
omgwtf's Avatar
Hall Of Fame
Join Date: Mar 2007
Location: Montreal
Posts: 1,915

I have a shitty Speedstream 4200 from bell, thinking of pluging my other system to net and make it a server but i'm to lazy..
I hope I didn't posted here before..
Memento mori
Reply With Quote
  #47 (permalink)  
Old November 16, 2007, 01:53 PM
Synth's Avatar
Join Date: Oct 2007
Location: Ottawa-Hull
Posts: 688

I have:

- A Trendnet Wireless G router (TEW-452BRP)
- A Freedoom 9 10/100mb switch
- 1 USACOM wireless G PCI NIC
- 1 Foxconn wireless G PCI NIC (Ralink RT2500)

1. HTPC (living room) accesses the web via wireless
2. Gaming PC accesses the web wired to the router
3. LAMP server connects to the web via switch plugged in the router
4. Girlfriend's PC connects to the web via switch as well

I know it looks like a stupid setup, but I'm trying to understand the ins and outs of networking, sub-networks, forwarding, firewalls, etc ...

Reply With Quote
  #48 (permalink)  
Old December 3, 2007, 03:26 PM
Join Date: Oct 2007
Location: Toronto
Posts: 362

My System Specs


D-Link XtremeN wireless router
D-Link XtremeN PCI-E wifi card (main PC)
D-Link XtremeN PCI-E wifi card (HTPC)
D-Link XtremeN wifi card (laptop)
Hardwired PC.
Daily // 2.4GHz Mac Mini ::4GB :: 320GB HDD :: Apple Wireless Keyboard :: G5v2

Rig // PC-A7010 :: 1050W :: Rampage :: Q6600 :: 8GB :: GTX 260
X25-V :: 4x 1TB RAID-5 :: 2x 1TB RAID-1 :: 4x 1.5TB :: 1x 2TB
G15v2 :: MX-518 :: Xonar DX :: 7 Pro x64

2408WFP :: DT770/80 :: Onkyo TX-SR605 :: Klipsch RB-61 :: SVS PB10-NSD
Reply With Quote
  #49 (permalink)  
Old December 3, 2007, 03:56 PM
ebdoradz's Avatar
Join Date: Mar 2007
Location: Rouyn-Noranda, QC
Posts: 754

3 hardwired PC
Dlink DI-514 wireless router
Gigabyte GA-MA790XT-UD4P / AMD Phenom II x3 720BE @ x4/ Crucial Ballistic DDR3 / Sapphire 4830 512mb / Corsair 620W PSU / 2*80GB Seagate

DFI LP nF4 Ultra-D / AMD Opteron 165 @ 2.7Ghz/ 2*1GB OCZ Gold GX XTC / Sapphire X1950XT / Fortron 450W PSU / 2*Maxtor 80Gb

Reply With Quote
  #50 (permalink)  
Old December 3, 2007, 06:22 PM
Join Date: Sep 2007
Location: GTA
Posts: 30

4 x WRT54GL Routers (3 running DD-WRT and 1 running Tomato), 2 x WET54G Wireless bridges. All these connecting a couple of PCs and laptops, 2 Slingboxes, and an XBox around the house.
Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How To: Wireless Network Setup Supergrover Guides & How-to's 13 December 24, 2013 02:00 AM
Vista --> XP Network Issue Thund3rball Networking 6 March 5, 2008 06:14 PM
Network n00b help Matty D Networking 10 December 28, 2007 03:15 PM
Router loosing Network connection? 3.0charlie Networking 1 October 9, 2007 07:07 AM
Friend(ly) Network Mysteryous Networking 16 September 13, 2007 06:36 AM