Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Networking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old June 25, 2013, 10:25 AM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,382

My System Specs

Default COuld the flooding in ALbertas be causing connection isues with BC shaw ISP?

I am not sure what is going on with connection issues could it be because of the flooding in Alberta I am not sure but I have been running smoke ping and these are my results since yesterday tell me what you think is going on?
https://secure.dslreports.com/r3/smo...8cc94d60e03ba3
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old June 25, 2013, 10:30 AM
SKYMTL's Avatar
HardwareCanuck Review Editor
 
Join Date: Feb 2007
Location: Montreal
Posts: 11,680
Default

I know for a fact that a number of large datacenters got hit. It wouldn't surprise me if several large fiber switches were hit as well.
__________________
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old June 25, 2013, 10:40 AM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,382

My System Specs

Default

now it does make sense I was trying to figure out what was going on and then read a post at the dslreports site where someone else was having the similar problems but in a different part of BC and it was mentioned that the flooding might be the reason.
kind of makes me feel a little guilty becasue yesterday I was complaining about my " Internet connection and there are people in Alberta that have lost there homes .
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old June 25, 2013, 03:58 PM
supaflyx3's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2010
Location: Chilliwack BC
Posts: 2,537

My System Specs

Default

Odd, I'm also on shaw and within about 30km from you and my internet is fine.
__________________
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old June 25, 2013, 05:43 PM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,382

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by supaflyx3 View Post
Odd, I'm also on shaw and within about 30km from you and my internet is fine.
hmm now I wonder if it is my PC itself then because I have been playing Playing older games online on my old DFI p35 q6600 setup and have not one disconnect or lag or anything like it but on my main PC I try to surf and am having problems connect to the net I have tried with 3 different web browsers and when I am having problems i try a different web browser but still connection problems I am now starting to wonder if this asrock z77 motherboard is getting flaky. I have had a couple of USB issues where I had to unplug my remote control receiver thing and plug it into a different USB port or maybe it is just a coincidence but I am not sure how to check the LAN or the usb on this motherboard.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Drivers conflict caususing isues ZZLEE Troubleshooting 2 November 24, 2010 03:53 AM
WB causing GPU to bend tragd Water Cooling 9 October 11, 2010 01:39 PM
Help please: What's Causing this? mjpd1983 Video Cards 11 June 18, 2010 04:34 PM
Manitoba Flooding sswilson Off Topic 13 May 1, 2009 09:39 AM
Flooding in the Fraser Valley? sswilson Off Topic 7 June 2, 2007 08:54 PM