Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Networking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old December 23, 2012, 06:40 AM
KRAFTIG's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 60
Default

The WDTV angle is a curveball sh$t, I really enjoy the GUI. Since the router is dated, I'm going to update that since the $$ is minial at best. Now I need to decide if I move forward with the Linksys EA4500 or Asus RT-N66U

Gentlemen, I do appreciate your feedback, thanks again!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old December 23, 2012, 06:54 AM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,618

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by KRAFTIG View Post
I've had the unit for 2-3 years served its purpose for Wi-Fi for my iPhone.

So the question is do I have to spend $170 on a router to stream HD movies and provide Wi-Fi for my iPhone?
Read Mak's reply, it makes a lot of sense. As for the router itself, no need to spend '170$' for a new one - now which one? I have no idea, since my setup is fully wired. I don't know what WDLive needs in regards to wireless performance.

edit: just saw your reply - I use the 'older' Asus RT-N56U router and it's a great model. If they carried on with the 66 with external antennaes, then it can only be better.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old December 23, 2012, 08:14 AM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,586
Default

When I had that router I couldn't do any streaming wired or wireless or even using file sharing without it dropping off. The router can't handle large amounts of data without puking.
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old December 23, 2012, 08:27 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,924
Default

Quote:
Originally Posted by KRAFTIG View Post
It is a WDTV Live.
there is 3 version of this ...what does the sticker say on the unit
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old December 23, 2012, 09:42 AM
KRAFTIG's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 60
Default

Quote:
Originally Posted by KaptCrunch View Post
there is 3 version of this ...what does the sticker say on the unit
Model: C3H
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old December 23, 2012, 09:42 AM
KRAFTIG's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 60
Default

Quote:
Originally Posted by enaberif View Post
When I had that router I couldn't do any streaming wired or wireless or even using file sharing without it dropping off. The router can't handle large amounts of data without puking.
Then you have more problems than me :) It works fine 80-90% of the time.
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old December 23, 2012, 02:21 PM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,924
Default

Quote:
Originally Posted by KRAFTIG View Post
Model: C3H
this it ? check firmware
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old December 23, 2012, 02:40 PM
KRAFTIG's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 60
Default

Quote:
Originally Posted by KaptCrunch View Post
this it ? check firmware
Yes. Firmware is always the latest as you are automatically informed of updates through the device. I changed the channel sort of speak and things seems fine... Thank you sir.
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old December 23, 2012, 03:20 PM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,924
Default

oh ok they fixed that after version1 you had to do manual
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old December 23, 2012, 06:40 PM
grinder's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 821

My System Specs

Default

like MAK suggests, don't give up on your equipment until you tune some of the settings. I have a WDTV too and it play's back high-def content flawlessly thru my wireless D-Link access point.

1) turn off auto-chan and pick one of the main channels instead... 1, 6 or 11 (I typically lock it on 1)
2) try to use only AES encryption, disable TKIP if possible (AES is more hardware assisted and faster, TKIP is slower)
3) try to position the WDTV closer temporarily to test... maybe you have something like a microwave or cordless phone muxing with your signal.
__________________
Phenom II 945 :: ASUS M4A78-E (780G) :: BFG 285GTX :: 4GB Mushkin DDR2 (5-4-4-12) :: Creative Xi-Fi :: Seagate 500 gig 7200.12 (better than WD BLACK!!!!!) :: Samsung 2493HM
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WDTV Wireless HDMI Thoughts or Recommendations? FreeKnight Display Units 0 December 15, 2012 06:19 AM
Question for the experts- half a screen problem. (LCD maybe?) maxim Troubleshooting 26 May 29, 2011 06:29 PM
Help experts: Yellow question marks in Device Manager MaryG Troubleshooting 5 March 19, 2011 07:51 AM
[FS] Western Digital WDTV HD Media Player Apollo4g Buy/Sell & Trade 10 April 20, 2010 10:23 PM
Asus 0!play or WDTV live jasonmoreau Member Reviews 7 February 23, 2010 08:56 PM