Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Networking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old September 2, 2012, 09:32 PM
LionRed's Avatar
MVP
 
Join Date: Jan 2007
Location: Dargaville, New Zealand
Posts: 469
Default Limit mirc dcc download speed

I need to find a way to limit the bandwidth mirc's dcc is using, it is sucking all the available small connection I have here at the house (when it is in use).

I tried Netlimiter, but it is actually killing mirc's entire connection and not just limiting it. I've looked in the options and everything I could find did not resolve the issue.

Is there any other programs out there besides Netlimiter? Or anything else..scripts..plugins for mirc?
__________________
Choo Choo bitches, progress coming through.

They say you can tell how rich a man's life has been, by how many dogs he has had in it.

RIP Kiwi - Oct 19th/05 - April 18th/11, you will always be our puppy
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old September 2, 2012, 09:59 PM
Perineum's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: Surrey, B.C.
Posts: 4,040

My System Specs

Default

What about your router? Any decent QOS for it?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old September 2, 2012, 10:15 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,611
Default

you must have seriously shitty internet for that to happen.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old September 2, 2012, 10:39 PM
LionRed's Avatar
MVP
 
Join Date: Jan 2007
Location: Dargaville, New Zealand
Posts: 469
Default

Ugghhh this freaking Belkin N150 doesn't have QOS (always one thing that ends up missing from a perfectly good working modem/router).

enaberif - 3.5Mbps on most nights. I am actually extremely thankful to have this much out here. But always looking forward to the new cabinet in 2014. The old one I am on, the ports are limited to 3.5...even though the line connection info says it could do 8mbps.
__________________
Choo Choo bitches, progress coming through.

They say you can tell how rich a man's life has been, by how many dogs he has had in it.

RIP Kiwi - Oct 19th/05 - April 18th/11, you will always be our puppy
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old September 2, 2012, 10:52 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,611
Default

Quote:
Originally Posted by LionRed View Post
Ugghhh this freaking Belkin N150 doesn't have QOS (always one thing that ends up missing from a perfectly good working modem/router).

enaberif - 3.5Mbps on most nights. I am actually extremely thankful to have this much out here. But always looking forward to the new cabinet in 2014. The old one I am on, the ports are limited to 3.5...even though the line connection info says it could do 8mbps.
on a 3.5Mbps connection mirc is not going to slow down your connection. Mirc doesn't upload and is strictly download only.

You sure nobody is torrenting in the house?
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old September 2, 2012, 11:03 PM
LionRed's Avatar
MVP
 
Join Date: Jan 2007
Location: Dargaville, New Zealand
Posts: 469
Default

Quote:
Originally Posted by enaberif View Post
on a 3.5Mbps connection mirc is not going to slow down your connection. Mirc doesn't upload and is strictly download only.

You sure nobody is torrenting in the house?
Well I am the only one at the house that knows how to download. Just me and my wife. And no one around for a few hundred meters.

I've seen my mirc dcc/gets/downloads maxed my connection.
__________________
Choo Choo bitches, progress coming through.

They say you can tell how rich a man's life has been, by how many dogs he has had in it.

RIP Kiwi - Oct 19th/05 - April 18th/11, you will always be our puppy
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old September 3, 2012, 10:03 AM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,916

My System Specs

Default

What type of Internet service is this? What's your upload speed?

As enaberif is saying, downloading alone should not cripple the network. It's only when the upload is saturated that it does this.

Sounds like you should just buy a decent router that has QoS though.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shaw limit Unknownm Off Topic 15 January 11, 2010 01:59 AM
First Time mIRC users grinder Off Topic 10 October 25, 2009 06:18 AM
hmm, MIRC error, help please! Silvgearx Off Topic 2 October 21, 2009 02:54 PM
Rogers and going over your download limit Lpfan4ever Networking 17 September 22, 2009 06:06 AM
How can I limit Bitlord...? Lamb Networking 21 April 24, 2009 06:59 PM