Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Networking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21 (permalink)  
Old November 9, 2011, 03:19 PM
Top Prospect
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 166
Default

Quote:
Originally Posted by JD View Post
That seems strange? I don't know though, never dealt with contractors.
I've just been informed that it's actually quite normal for that to be specified in the contract.

Quote:
Well typically speaking, you always have wall-mounted jacks terminate to a patch panel, then you connect the patch panel to a switch. You don't HAVE to, it's just the recommended way. You'll need a switch in the laneway house though regardless. No need to have separate cables running around the laneway house and back to the main house. You should just have 1 "trunk" back to the main house.

Yeah, some minor holes in the walls will need to be cut then. Usually though (if they're experienced) the damage should be fairly minimal.
I'm confused here. Why would I need a switch in the laneway house when all of these cables go back to the master bedroom in the main house? There will be a 16 or 24 port switch over there. I was told to get a patch panel for the main house as that's where all of the cables terminate.

I don't understand why another switch or patch panel will be needed in the laneway house. A switch may make sense if I don't want to have multiple cables running into the laneway house and it's a cheap way to extend the connections.

Actually, would I save a lot of money and does it make a lot of sense to have conduits installed in the laneway house? What are the odds that I'll need to replace the cables in the future? The cables in the main house are clipped inside the wall and there's no conduit anyways. Does it cost a bit more to request conduits to be used? In terms of actual cost, how much would it be?
Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old November 19, 2011, 07:41 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,946
Default

Quote:
I'm not sure if I understand you, but what's the advantage of STP over UTP?
means STP in conduit will give best transfer over the UTP

switch in coach house will be a man'd for more control over network, so renter's off your network

or as JD stated the plain switch will help network bandwith cutting down cables used between houses

should be cost of pvc/abs added + assembly time... won't be a day to fit conduit unless its 3.5 Km long

yes good for extra cables in conduit for future cat6 stp for streaming video (bell)

Last edited by KaptCrunch; November 19, 2011 at 08:12 AM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wiring Phones lcdguy Networking 5 August 24, 2011 07:26 AM
Coolermaster scout wiring... bazza_1964 Cases 9 November 12, 2010 12:00 AM
Wiring up case johnnyuterus Guides & How-to's 10 June 4, 2009 06:27 PM
Help with wiring - again newbie kav New Builds 10 November 6, 2008 05:56 AM