Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Networking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old May 1, 2011, 11:06 AM
Dar_ell's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Aug 2008
Location: Vaughan,Ontario
Posts: 501

My System Specs

Default In search of a new ISP

Well since rogers and bell is a pain, my parents have tasked me to look for a new ISP! Teksavvy atm is not avaliable in my area (Sad Face..), I live in a fairly new neighborhood in Vaughan. Soo... any suggestions?
Thanks in advance.
__________________
"My brother is dead. He's not here Anymore. But on my back, and in my heart...He lives on in me. I will make a hole through heaven itself, even if that hole becomes my grave. As long as I break through, I will be victorious.Who the **** do you think I am?"
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old May 1, 2011, 11:43 AM
Hall Of Fame
 
Join Date: Apr 2009
Location: laval Qc
Posts: 1,072
Default

chek if teksavvy cable gonna be in your area
they are expandin
__________________
maximus IV extreme @ 5.1 1.41v

evga e760 +920 4.8 water5.0+ on phase linx stable
gtx285 tri-sli
dfi ut-p35 lt
e8600@4.6 1.38v
too much ram
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old May 1, 2011, 12:07 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

ditto. ts cable kills..envy you ppl in ontario lol
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old May 1, 2011, 01:59 PM
Dar_ell's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Aug 2008
Location: Vaughan,Ontario
Posts: 501

My System Specs

Default

Is there a way to check where they might expand on their site or do i have to call.
__________________
"My brother is dead. He's not here Anymore. But on my back, and in my heart...He lives on in me. I will make a hole through heaven itself, even if that hole becomes my grave. As long as I break through, I will be victorious.Who the **** do you think I am?"
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old May 1, 2011, 07:24 PM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,883

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by _dangtx_ View Post
ditto. ts cable kills..envy you ppl in ontario lol
I've had two ~24h outages in the past 6 months. And it sometimes gets sluggish during "peak" hours (evening time). They are having some major issues with the amount of traffic hammering the POIs lately and are provisioning more 10GbE links, but Rogers likes to take their time with doing TekSavvy related things. TekSavvy only has email support that is best-effort basically. There's no SLA by any means from what I've read.

So it's definitely not without it's faults. TekSavvy is trying their best though and I can't fault them for that.

To the OP, do you have Rogers and Bell lines coming to your house? If so, then DSL should be available to you from TekSavvy or one of the many others like Acanac, Primus, etc. Cable is iffy since they're still sorting out contracts on expansion. If you head over to the DSLReports forums, you can probably find when your area might be coming online.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old May 1, 2011, 07:36 PM
chrisk's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Jul 2008
Location: GTA, Ontario
Posts: 7,401

My System Specs

Default

Teksavvy just very very recently came to Ajax, so they are expanding. But I have heard the complaints that JD has mentioned about laggy speeds during peak times. I am hoping that Ajax won't get too congested.
__________________
Fold for team #54196
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old May 1, 2011, 07:41 PM
geokilla's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2008
Location: Toronto
Posts: 3,622

My System Specs

Default

Teksavvy should be available in Vaughn soon... Check DSL Reports for more info.

You can always give 3Web/Acanac a try too. But Vaughn, you're pretty much limited to a cable distributor as far as I know.
__________________
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old June 9, 2011, 09:34 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Montreal
Posts: 1,477

My System Specs

Default

how about Acanac? i had only one outage in 12 months with them
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old June 13, 2011, 12:16 PM
Allstar
F@H
 
Join Date: Nov 2008
Location: Tillsonburg, Ontario
Posts: 912

My System Specs

Default

I'm in a very small town 14,000 and debating switching from rogers to tecksavvy as well.

Anyone else here have anything to chim in?

Is there a way to get out of their ridiculous startup fees?
__________________


Comp1 (Mine) : ASUS P9X79 LE, 3960X, 16GB Corsair Vengence 1333, PNY 770 4GB, OCZ Vertex3 240GB, OCZ Vertex3 480GB, 600GB VelociRaptor, Corsair 1000HX, Cool Master Cosmos 2

Comp2 (Wife's) : ASUS Sabertooth P67, i7 2700K, 8GB Corsair Vengeance 1866, 1TB HD, 2TB HD, EVGA 660, Corsair 1000HX, HAF 922

Comp3 (Kids) : ASUS P8P67 Pro, i7 2700K, 8GB 1866 GSkill, Gigabyte 770, Crucial M4 120GB, OCZ Vertex3 240GB,1TB WD Black, Antec 850W, Antec 120
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old June 13, 2011, 03:37 PM
BT!'s Avatar
BT! BT! is offline
Allstar
F@H
 
Join Date: Sep 2008
Location: Muskoka
Posts: 854
Default

i'm in a small town, Port Carling and just got teksavvy last thursday, good so far.
havn't noticed any torrent throttling but the teksavvy agent in my area (friend of mine) said its random where they (bell) throttles, something about hubs and routing stations bla bla bla.
__________________

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 7 search? biff O/S's, Drivers & General Software 15 March 23, 2011 09:25 PM
Search software Blu O/S's, Drivers & General Software 4 January 5, 2011 06:10 PM
i5 vs i7 (well i did search!) CTA CPU's and Motherboards 8 October 8, 2010 07:31 AM
How to use google to search? Mark O/S's, Drivers & General Software 8 May 29, 2009 01:00 PM
Search function Eldonko Suggestions & Feedback 3 May 25, 2008 07:09 PM