Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Networking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 18, 2010, 01:06 PM
Lpfan4ever's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Sep 2008
Location: Calgary
Posts: 2,727

My System Specs

Default Rogers modem question

I recently called about upgrading to the Extreme Plus package since we kept going over our limits every month. Now, all went well, the guy said everything should be ready by the end of the month. He also said I had to upgrade modems because my modem wouldn't be able to handle the 25 Megabit connection. Oddly, they said that they had no plain modems for rental, just the modem + router thingy. So I asked my mom and she said to go ahead, as it's just an extra $4 a month ($7 total).

Now, the thing I've run into with a bit of research. The modem I have is the Motorola Sufboard SB5101, and according to the Motorola site it can handle up to 38 Megabit. So, is Rogers trying to squeeze more money out of us or is there actually something else other than just the Megabit rating that would make it incompatible?

If not, then I'll definitely be sticking with the modem I have now. If so, I would rather purchase a modem outright than rent it. Where would I go about finding a modem that I could buy and guarantee works with Rogers 25 Megabit connection?
__________________
Quote:
Originally Posted by encorp
I don't know, maybe if you get a big enough compacticator you can put it in your butt and name yourself "sexbuttplug"...
Code:
<martin_metal_88> I think I am gonna sell my server
...
<firebane> i will offer pereniums mom
<firebane> slightly used
<Keltron> slightly is an understatement
<LPfan4ever> Who're you kidding...slightly?
<martin_metal_88> peri's mom, slightly used? lol...

Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old February 18, 2010, 01:47 PM
geokilla's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2008
Location: Toronto
Posts: 3,615

My System Specs

Default

For one, you're supposed to get up to 25 Mbits on downloads but seriously, how often will you get that kind of speed? You'll be fine with your Motorola modem.
__________________
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old February 18, 2010, 02:46 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,561
Default

apparently it has to do with the codec firmware on board the modem. -just what I heard.

also, my friend has the 25mbit out in oshawa, and he gets all 25 nearly all the time.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question for any Rogers digital cable Toronto-area customers chrisk Off Topic 11 February 6, 2010 08:05 PM
need modem rapmaster Networking 2 December 27, 2009 08:20 PM
New Modem Zmanno999 Networking 3 November 17, 2009 12:54 PM
[WTB] modem/router omgwtf Buy/Sell & Trade 1 April 20, 2009 02:48 PM
Question for folks using Rogers Phone.... sswilson Networking 14 September 23, 2008 03:41 PM