Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Networking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old December 16, 2009, 12:07 AM
rjbarker's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Courtenay, B.C
Posts: 5,932

My System Specs

Default Accessing Outlook 2007 on My Notebook

Hey Guys,
When I was in SeaTaC airport earlier today I was online through thier Airport WiFi but could not succesfully "Send / Recieve" on my Outlook account..just get an error.
Same with here at the Holiday Inn LAX...Ethernet Cable plugged directly into my Notebook, can get on the Net, but same "errors" when I try to "Send / Recieve" Outlook 2007....
I'm pretty sure this is simply a Security Fix...?...but not surew how to go about it..any help would be appreciated....

btw +16c here in LA 11:30....shovelled snow this AM getting our place ready for the "housesitter"...got about 10 cm in Courtenay...then rain early this AM.

Cheers
__________________
Introducing me n my OCD to Watercooling, is like taking an Alcoholic to an "all you can drink" Beach Bar in Mexico

.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old December 16, 2009, 04:39 AM
jumran's Avatar
Rookie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 15
Default

Most likely the ports required are blocked on the network. Use the following link to test the ports. Test ports 25,110 and 143.

Open Port Check Tool
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old December 16, 2009, 07:37 AM
rjbarker's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Courtenay, B.C
Posts: 5,932

My System Specs

Default

^^^^ Thanks, will check this later today when we get to our Condo in Manzanillo....
__________________
Introducing me n my OCD to Watercooling, is like taking an Alcoholic to an "all you can drink" Beach Bar in Mexico

.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old December 16, 2009, 09:09 AM
Thund3rball's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Nov 2007
Location: Vancouver
Posts: 3,526

My System Specs

Default

On the road I use my webmail because my outlook is on my desktop. So if you have a Shaw/Telus etc... email acct you can just check it through their webmail if you can't get outlook to work.
__________________
"this is not troll. this is real deal!" - hohohee

Desktop:
See the drop down!

Laptop: Dell XPS M1530 \\ T7500 2.2GHz \\ 3GB 667 \\ 6 Cell \\ 8600M GT \\ 200GB 7.2K \\ WSXGA+ \\ Bluetooth/Wireless \\ MS Blue Track Mini \\ Vista Ult. (RED)


HEATWARE
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old December 16, 2009, 11:21 AM
SugarJ's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Langley, BC
Posts: 6,079

My System Specs

Default

Bingo on the webmail. Shaw doesn't allow you to directly access their mail servers unless you are on a Shaw connection. Telus may do the same. Shaw's is webmail.shaw.ca
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Outlook 2007 Issues Over Wireless SKYMTL O/S's, Drivers & General Software 15 September 27, 2009 04:57 PM
Outlook from multiple machines RainMaker O/S's, Drivers & General Software 4 April 20, 2009 05:23 PM
strange outlook problems CTA O/S's, Drivers & General Software 8 March 3, 2009 10:27 AM
Spam filter for Outlook Kilauea Networking 12 August 24, 2008 08:42 PM
Outlook express Patriote O/S's, Drivers & General Software 36 March 26, 2007 11:28 AM