Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Networking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old December 10, 2009, 03:12 PM
Banned
 
Join Date: Sep 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 141

My System Specs

Question WinV x64 & WinXP x32: How Do I Connect Through The Network

How do I connect to my WinXP x32 netbook from WinV x64, it is showing up in the Network & Sharing Centre on WinV, but everytime I double click on it it's asking for a username & password, I didn't setup WinXP on the netbook with a password, so my username for it should suffice, should it not?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old December 10, 2009, 03:44 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,605
Default

xp x64 is server based.

create a user with the same name as on the xp 32 on the xp64 and log in
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old December 10, 2009, 05:12 PM
Banned
 
Join Date: Sep 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 141

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by enaberif View Post
xp x64 is server based.

create a user with the same name as on the xp 32 on the xp64 and log in
I do not have XP x64 at all, the netbook I have has XP Home x32; my desktop computer has Vista Home Premium x64.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old December 10, 2009, 09:46 PM
no_pulse's Avatar
MVP
 
Join Date: Mar 2008
Location: Hamilton, Ontario
Posts: 389
Default

Will this help? How to connect to a Windows XP computer from Windows Vista – Simple Help
__________________
Originally Posted by kruzn4evr:

"The peppers fired a warning shot. Some were so loud and echoing that I was later told a few folks in
other aisles had ducked, fearing that someone was robbing the store and firing off a shotgun."
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old December 10, 2009, 11:17 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,605
Default

Quote:
Originally Posted by mlauzon View Post
I do not have XP x64 at all, the netbook I have has XP Home x32; my desktop computer has Vista Home Premium x64.
Er sorry haha.

Turn off password checking.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old December 11, 2009, 02:07 AM
Banned
 
Join Date: Sep 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 141

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by enaberif View Post
Er sorry haha.

Turn off password checking.
You say to do that, but you don't say how to do that...!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old December 11, 2009, 02:20 AM
Banned
 
Join Date: Sep 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 141

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by no_pulse View Post
Well, I am taking a look at that, but then it links to another tutorial. The netbook has two network cards:

Wired: Atheros AR8132 PCIe Fast Ethernet Controller
Wireless: Broadcom 802.11b/g WLAN

So, I am not sure if it'll assign the same IP when I have it wired into the modem/router when I am not using wireless.

EDIT: Well, it turns out, the netbook when on wireless does not show up under "Network" on my Vista computer, but only shows up when wired to the router; there's got to be some way to make it show up regardless if it's wired in or not.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I7 x64 or XP x64 for gaming PC? Georgian New Builds 9 November 1, 2009 11:28 AM
Please Help - "My Computer" icons rearranged everytime I connect to my network. Magnetar O/S's, Drivers & General Software 4 October 5, 2009 02:29 PM
see wireless network but not connect CTA Troubleshooting 7 September 8, 2009 11:26 AM
Vista x64 / Win7 x64 + 4gigs ram = Which TV tuner (Shaw Digital : Vancouver) KylSp HTPC Systems & Software 7 June 18, 2009 02:13 AM
I got better performances under x32 than x64? francois methot Overclocking, Tweaking and Benchmarking 2 June 4, 2007 07:44 PM