Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Networking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old December 5, 2008, 11:53 PM
Rookie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 35
Unhappy Dumb Question

OK, I feel like a retard for asking this, but I can't figure out whats wrong lol

So, I built a new PC for gaming, and never planned to hook it up to the internet (multi-player was never really my thing), but I bought far cry 2 tonight. A it has everyones favorite piece of DRM software, Securom.

In the basement, we have a Motorola broadband cable modem, hooked up to a linksys 802.11b (lol) router powering a few notebooks and the old PC. So I replaced the old PC with the new one. But I can't access the internet. I can see the LAN connection.

Im not sure if the router is assigning me an IP or not. None of my computers use static IPs so I didn't think it would be a problem If I simply replaces one host.

All of the laptops are connected (a mighty 11mbps lol) but the only one I care about right now isn't.

So, I feel like an idiot, but I could really use some help lol~
__________________
Desktop "APRIL"
CPU: Intel Core Duo e8400
Motherboard: ASUS P5N-D
GPU: BFG GTX 260 OC Memory OCZ Reaper PC8500(2 X 1gb)
Case: Antec 900]
PSU: CoolMax RM-750
Storage: WD 500gb SATA; WD 1tb SATA

Last edited by Jesterhead; December 6, 2008 at 01:28 AM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old December 6, 2008, 11:52 AM
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 54
Default

What does ipconfig say about your local connection? Have you tried a release/renew or the standard windows network repair tool?
__________________
CM690 - Asus P5Q-E - Intel E8400(E0) @ 3.6 - OCZ GameXStream 700W - Swiftech Apogee GT (Bowed) - 2x2GB Mushkin Redline PC-8000 - EVGA GTX 260 - Samsung 226BW
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old December 6, 2008, 11:55 AM
Rookie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 35
Default

lol, ipconfig said nothing, literally nothing lol. Couldn't ping, or tracert.

But, with some driver updates, headaches, 4 hours, and a few BSOD later, I now can send a <100kb file to Securom! Lets just say that Securom if officially off the christmas card list
__________________
Desktop "APRIL"
CPU: Intel Core Duo e8400
Motherboard: ASUS P5N-D
GPU: BFG GTX 260 OC Memory OCZ Reaper PC8500(2 X 1gb)
Case: Antec 900]
PSU: CoolMax RM-750
Storage: WD 500gb SATA; WD 1tb SATA

Last edited by Jesterhead; December 6, 2008 at 12:50 PM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes