Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Networking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 20, 2008, 01:40 PM
biff's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Courtice, Ont.
Posts: 1,235
Default Gone to router heaven?

I use a DI-524 wireless router, yeah I know it's a cheapie but it's worked perfectly up until now. I use the wireless for mine and my wife's laptop. Both lappys show excellent signal strength but the connection is insanely slow and most of the time firefox will just time out. My hardwired comps have no issues with speed. Occasionally the speed will pick up close to normal for a few minutes then go dead again. When the computers are very close to the router things seem to be OK. I've tried different channels, new firmware, fiddled with the security settings and nothing seems to help.

Is it time to move on or does anybody have any other ideas?
__________________
Q6600 @ 3.83GHz w/ D-Tek Fusion
Asus P5Q-PRO
2x 2GB PC8000 Mushkin Redlines @ 1020MHz w/5-5-5-12 timings
EVGA GTX 280 (SC?)
OCZ Gamer Xtreme 600W PSU
Cooler Master Cosmos on water
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 20, 2008, 02:47 PM
misterd's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Jun 2008
Location: Charlottetown, P.E.I.
Posts: 608
Default

Sounds like interference between where you are with your laptops and the router. Go another direction and see if you get signal? New cordless phones in the house? Try (if possible) placing the router in a different room and see what happens.
__________________
#hardwarecanucks on irc.freenode.net
fiat justitia ruat caelum

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes