Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Networking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 13, 2008, 10:08 AM
Cardboard box with DSL's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: May 2007
Location: Victoria, BC
Posts: 170
Default How to access network shares remotely

Right now I'm helping a local accountants office do some system upgrades, and eventually network upgrades. I have 3 new systems on the way for them, but they have some questions about remote access and other things. I'm familiar with networking, but not to the same extent as many people here, so I thought it best to ask first.

Their current network is setup like this:
Server: (Running Server 2003) all files are located and worked on here, shares are all password protected. Internet access.

6 Computers: (Running XP Pro) server's shares are mapped to each computer, all programs needed are installed and run from each computer. All have internet access.

My question is if I can somehow configure the server to allow remote access from their houses (all running xp pro) to just the networked files? I'm currently playing around with realVNC on my computers at home, but its not exactly what I'm looking for. I was thinking either, remote desktop to their own desktops at work, or virtual machines on the server which they could RD into. I'm fairly new to the remote management world, so any help is greatly appreciated!
Thanks in advance guys!
__________________

Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 13, 2008, 11:04 AM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,577
Default

VPN.

Safest and most secure.

Try Hamachi.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 13, 2008, 11:39 AM
Cardboard box with DSL's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: May 2007
Location: Victoria, BC
Posts: 170
Default

Cool, I'll grab that ASAP.
Thanks!
__________________

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 13, 2008, 02:50 PM
matsta31's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: Montreal
Posts: 2,204
Default

yep vpn is what my office use too. no idea about the cost tough.
__________________

Sold hardware again.....
Currently using WHS hardware....
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 13, 2008, 04:57 PM
"Quote This..."
F@H
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hell
Posts: 3,828
Default

Remote desktop works the best. Takes for frikin ever to upload and download data of any size. Way faster to have them remote desktop in and work as if they were sitting there.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes