Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > Networking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old September 23, 2008, 02:47 PM
Eagle Eye's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2007
Location: Kleinburg, ON
Posts: 2,069

My System Specs

Default

I also have rogers home phone I'll comment the next time the gf's parents call see if we experience the same thing.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old September 23, 2008, 03:03 PM
Cheator's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ottawa, Canada
Posts: 1,093
Default

They use Voice over DOCSIS which is somewhat similar to voip but not exactly. Echo and spitting on voip is due to connectivity issues, do you have an issue?

What doesn't make sense is that it gets worse the further it gets... does it happen on incoming calls as well? I can test it with you if you like. I work for a voip/isp so longdistance isn't an issue.
__________________
Optimus: Antec P180, Asus P5Q-E, E8400, 4 GB RAM, Asus 4850, Seagate 320gb, Antec TC II

Teletraan I: Asus P5K-E/WIFI, E4500, 2 GB RAM, ATI 3450, Sapphire Theatrix, 2.25TB storage, Antec SP2 400w

Galvatron: Asus M2NPV-VM, 3800+ X2, 2GB RAM, NV8500GT, Seasonic 500w

Tracks: Acer AS5920, C2D 2.1ghz 45nm, 3GB DDR2, NV8600m GT, 250gb hdd

Hound: Gigabyte GA-MA74GM-S, AMD 4400+ X2, 1 GB RAM, 2900XT, 500w Seasonic

My Heatware!
| Got RMA? Tell us your experience! | VOIP Help? PM ME!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old September 23, 2008, 03:05 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,235

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Cheator View Post
They use Voice over DOCSIS which is somewhat similar to voip but not exactly. Echo and spitting on voip is due to connectivity issues, do you have an issue?

What doesn't make sense is that it gets worse the further it gets... does it happen on incoming calls as well? I can test it with you if you like. I work for a voip/isp so longdistance isn't an issue.
I'm willing to test it out, but if it was just a connectivity issue, wouldn't I experience the same effect on local calls?
__________________
EVGA X58 3X SLI / i7 980X / 3X 4G Mushkin Blackline Frostbite / XFX Pro 1000W / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / WD 6401AALS / TT Lvl 10 GT
Swiftech MCP655 WC Pump / EK XT 240 Rad / 2X Scythe Ultra Kaze / EK Supreme HF / Primochill Myriad Dual Bay Res / Dell UltraSharp U2412M

Gigabyte C1007UN-D / 2X4G Gskill PC3-10700 / Pico PSU / 2.5" 750G Toshiba HDD / Mini-Box M350 / 1X 19" BenQ / 1X 17" HP
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old September 23, 2008, 03:07 PM
Cheator's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ottawa, Canada
Posts: 1,093
Default

Quote:
Originally Posted by sswilson View Post
I'm willing to test it out, but if it was just a connectivity issue, wouldn't I experience the same effect on local calls?
Thats why it's odd. Its also odd because its not just echo you'd experience.. and it wouldn't be more and more as you get further. Want to PM me your number? I'm at work for a little bit, I got time.
__________________
Optimus: Antec P180, Asus P5Q-E, E8400, 4 GB RAM, Asus 4850, Seagate 320gb, Antec TC II

Teletraan I: Asus P5K-E/WIFI, E4500, 2 GB RAM, ATI 3450, Sapphire Theatrix, 2.25TB storage, Antec SP2 400w

Galvatron: Asus M2NPV-VM, 3800+ X2, 2GB RAM, NV8500GT, Seasonic 500w

Tracks: Acer AS5920, C2D 2.1ghz 45nm, 3GB DDR2, NV8600m GT, 250gb hdd

Hound: Gigabyte GA-MA74GM-S, AMD 4400+ X2, 1 GB RAM, 2900XT, 500w Seasonic

My Heatware!
| Got RMA? Tell us your experience! | VOIP Help? PM ME!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old September 23, 2008, 03:41 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,235

My System Specs

Default

Cheator was kind enough to give me a shout to verify that I didn't have any issues with a line to Ottawa. (pretty close to clear as a bell).

He's also suggested that I check out the lines by plugging directly into the modem so I'm going to do some local testing to see if I can duplicate the snag.

The most pronounced echos I've recieved have been from a certain on-line retailer out west, so it's possible that it's a combination of their setup with the use of headsets.

Thanks for all of your suggestions.
__________________
EVGA X58 3X SLI / i7 980X / 3X 4G Mushkin Blackline Frostbite / XFX Pro 1000W / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / WD 6401AALS / TT Lvl 10 GT
Swiftech MCP655 WC Pump / EK XT 240 Rad / 2X Scythe Ultra Kaze / EK Supreme HF / Primochill Myriad Dual Bay Res / Dell UltraSharp U2412M

Gigabyte C1007UN-D / 2X4G Gskill PC3-10700 / Pico PSU / 2.5" 750G Toshiba HDD / Mini-Box M350 / 1X 19" BenQ / 1X 17" HP
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes