Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Mobile Computing

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old September 2, 2013, 10:36 AM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,892

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by supaflyx3 View Post
That may be true, but a lot of google services don't work correctly over LTE.
Like what exactly? Maps/Navigation works, Google Now works, all my Google account stuff syncs fine, Hangouts works...

I believe things didn't work back when people were only using the dialer code to change it. Changing the build.prop makes it like any other Android LTE device.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old September 2, 2013, 11:20 AM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax
Posts: 8,585

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by JD View Post
Like what exactly? Maps/Navigation works, Google Now works, all my Google account stuff syncs fine, Hangouts works...

I believe things didn't work back when people were only using the dialer code to change it. Changing the build.prop makes it like any other Android LTE device.
So I need to snag sqlite3 and do those build prop edits?

Also, how can I tell/know I'm on LTE?

I 'think' I'm on LTE now, shows up as 4G on my little wireless signal and when I go to status is reports Mobile Network Type as LTE

Last edited by Arinoth; September 2, 2013 at 11:30 AM.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old September 2, 2013, 01:12 PM
kingnubian's Avatar
MVP
 
Join Date: Apr 2007
Location: Montreal
Posts: 305
Default

I use the Latest RasSaber Rom on my N4 as my daily driver. Also a big fan of the RasBeanJelly Rom.
__________________
GOD Is Good
________________________________________

Intel i7-2600K @ 4.8Ghz
Asus Sabertooth Z77
16GB G.Skill Ripjaws Z (1866MhZ CAS9)
NZXT Kraken X60 CPU Cooler
2x Sandisk Extreme 240GB SSD (RAID 0)
Seagate 7200.12 500gig HD
Galaxy GTX660Ti 3GB
LG DVDR
NZXT Phantom 630 Case
Antec TruPower New 750W Power Supply
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old September 2, 2013, 03:19 PM
supaflyx3's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2010
Location: Chilliwack BC
Posts: 2,535

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by JD View Post
Like what exactly? Maps/Navigation works, Google Now works, all my Google account stuff syncs fine, Hangouts works...

I believe things didn't work back when people were only using the dialer code to change it. Changing the build.prop makes it like any other Android LTE device.
Location services doesn't work, I think theres a few other things that don't either.
__________________
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old September 2, 2013, 06:48 PM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,892

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Arinoth View Post
So I need to snag sqlite3 and do those build prop edits?

Also, how can I tell/know I'm on LTE?

I 'think' I'm on LTE now, shows up as 4G on my little wireless signal and when I go to status is reports Mobile Network Type as LTE
Yeah 4G = LTE, so you should be good.

Quote:
Originally Posted by supaflyx3 View Post
Location services doesn't work, I think theres a few other things that don't either.
I prefer the NSA doesn't know where I am regardless
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old September 3, 2013, 03:48 PM
rvd rvd is offline
Rookie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 25
Default

Stock, lol. Great phone.
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old September 4, 2013, 01:32 PM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax
Posts: 8,585

My System Specs

Default

Seems like 4G/LTE at least at work and at home have horrible speeds, wonder what gives
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old September 4, 2013, 07:47 PM
NyteOwl's Avatar
Allstar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 905
Default

Everybody keeps encouraging me to get a Nexus 4. The same people are also telling me how crappy LG products are. Since LG is the OEM for the Nexus, all I can say is WTF?!?
__________________
Obsolescence is just a lack of imagination.
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old September 4, 2013, 08:28 PM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax
Posts: 8,585

My System Specs

Default

So is it just my poor 2 bar reception in where I am when I've done both the tests or is my LTE modem only half 'unlocked' or working properly?
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old September 4, 2013, 10:17 PM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,892

My System Specs

Default

Could be your area, I typically get full bars outside, but indoors only 1-2. If I recall the phone is lacking some amplifiers or something to make LTE truly work.

My SpeedTest history ranges from 9-26Mbps down and 9-19Mbps up.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nexus 7 8GB SKYMTL Price Check 4 January 27, 2013 04:09 PM
Nexus S Shozzking Price Check 6 January 29, 2012 06:45 PM
Galaxy Nexus (aka Nexus Prime) ad5ter Mobile Computing 30 October 21, 2011 06:32 AM
Nexus One Generic User #2 Off Topic 9 January 11, 2010 04:26 PM
Where has all the Nexus gone? CMetaphor Air Cooling 1 October 4, 2008 08:47 PM