Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > HTPC Systems & Software

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old January 19, 2011, 06:25 PM
MVP
F@H
 
Join Date: Feb 2010
Location: Quebec
Posts: 366

My System Specs

Default Blu-ray iso lag

I'm having some lag when I play my blu rays. I thought at first it was my network, yet i have a gigabit network. Could've been my "week" latop, but even a big blu ray (stocked on my local hard drive) lags on my desktop (quad, 5770).. I'm using powerdvd 10, I don't remember having this kind of lag .. Does anyone have an idea of what could cause this lag?
__________________
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old January 19, 2011, 08:02 PM
DTI DTI is offline
Rookie
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 46

My System Specs

Default

Make sure in power dvd settings under video.. enable hardware acceleration is checked that could be your problem
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old January 19, 2011, 09:02 PM
biff's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Tampa, FL
Posts: 1,235
Default

I don't really have anything to add except to rule out the network. I've tested playing a bluray across my 100MB network and only got to 40% max usage. I'm using TMT though and only an Athlon II. Gotta be some setting. Whats the task manager say for network, CPU, etc. usage when trying to play it?
__________________
Q6600 @ 3.83GHz w/ D-Tek Fusion
Asus P5Q-PRO
2x 2GB PC8000 Mushkin Redlines @ 1020MHz w/5-5-5-12 timings
EVGA GTX 280 (SC?)
OCZ Gamer Xtreme 600W PSU
Cooler Master Cosmos on water
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old January 20, 2011, 05:12 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,824

My System Specs

Default

only thing i could suggest is try vlc player and see if it does it too. with gpu acceleration and with out. cause that cpu should be able to handle it pretty easy.
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old January 20, 2011, 04:02 PM
MVP
F@H
 
Join Date: Feb 2010
Location: Quebec
Posts: 366

My System Specs

Default

When streaming from my home server, the network got a spike at ~10% when fast forwarding.. but is somewhere aroung 5% on normal movie streaming. But It ain't the problem since even when the movie is local it does the same lag. The CPU never went over.. something like 7-8%... maybe less. RAM? I don't think it uses 1-2% more when watching the movie. Hardware acceleration was enabled, I'll try without it. (dunno why, but i'll still do..)

~Thanks for your help
__________________
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
backup my blu-ray Mark O/S's, Drivers & General Software 6 January 5, 2011 01:26 PM
Looking For: Blu-Ray Reader AmuseMe Storage 8 June 1, 2010 03:58 PM
Blu ray recorder? Crownregent HTPC Systems & Software 1 December 1, 2009 07:52 PM
Looking to Pick up a Blu-Ray for my TV PC norfolk HTPC Systems & Software 9 November 18, 2008 11:20 AM
Do we need Blu-Ray? mazabe Storage 35 November 14, 2008 11:23 PM