Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > HTPC Systems & Software

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 6, 2009, 08:28 AM
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2008
Location: Red Deer, AB
Posts: 72
Default Thinking of upgrading...

I currently have:

Amd AM2 5200(?)
Asus M2n-e
4gig (4x1) DDR2
Asus EAH4850 (keeping)

I have someone that wants to buy either the CPU, motherboard and ram or just the CPU and ram. Basically whatever I want to sell. I'm not sure if I want to reformat and reinstall everything so I'm thinking of just getting either:

Phenon 9850 Black Edition
2x2 gigs Mushkin HP2-6400
T-rad2 and a few Kama Flex 80mm case fans.
This CPU should give me a nice increase and the fans should quiet things down quite a bit.

OR

Core2Quad Q8300 or Core2Duo 8400 (leaning toward the 8400 for lower heat output.)
Asus P5Q3 Deluxe with wifi (wifi is a big plus)
Mushkin XP2-8500
and the same fans as above.

If I decide to do a complete rebuild and go with the Intel solution how is the 8400 going to compare to the Phenon and with the Intel solution is there another equivaltent motherboard at memoryexpress.com that has the built in Wifi that doesn't have built in audio, video or crossfire as they are not needed?

Or any other combinations from MemoryExpress that would do well?

EDIT:

Or for not a whole lot more....

MSI x58 Platinum (no wifi)
Core I7 920
Patriot Extreme Performance Viper series (3x1)

Is this overkill for a HTPC?

Last edited by Cypher^64; February 6, 2009 at 08:41 AM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old February 6, 2009, 09:15 AM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,099

My System Specs

Default

Is the computer a dedicated HTPC? If so there is absolutely nothing wrong with what you have.
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old February 6, 2009, 09:19 AM
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2008
Location: Red Deer, AB
Posts: 72
Default

It's pretty much dedicated. The only thing it does besides movies is rar'ing, downloading and encoding and from reading some reviews on the I7 that thing is a beast at compressing and encoding. Plus, I have the upgrade bug! :)
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old February 6, 2009, 09:41 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,827

My System Specs

Default

depends on what your htpc has to do for you mine has to play cod4 and gta for the wife. If it was me i would go 920 and crysis warhead for me (biggest screen in the house)
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old February 6, 2009, 10:04 AM
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2008
Location: Red Deer, AB
Posts: 72
Default

Do the I7 motherboards require a new PSU?
Just wondering because they appear to have a 8pin header instead of the 4 from the PSU.

Last edited by Cypher^64; February 6, 2009 at 03:56 PM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrading a rig for ~500$ Mustkunstn1k New Builds 16 February 9, 2009 10:28 AM
Upgrading (at last) Mysteryous Video Cards 0 January 5, 2009 09:32 PM
Upgrading again....FS !!! crazyhorsejohnny Buy/Sell & Trade 35 November 5, 2008 03:31 PM
Old guy upgrading. lyned Video Cards 11 July 28, 2008 07:04 AM
So Im thinking about upgrading tgraszat14 Video Cards 4 May 13, 2008 05:31 PM