Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > HTPC Systems & Software

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old January 18, 2009, 02:06 PM
Lima's Avatar
Allstar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Laval, Qc
Posts: 588

My System Specs

Default HDTV PC Tuner Guide

Hi guys,

I found this site -> HDTV PC Tuner Guide a while back and just thought I'd post it to see what y'all think.

I might be in the market for a tuner card soon and wanted to know if I could trust this sites recommendations and all.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old January 18, 2009, 02:15 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,493

My System Specs

Default

Just keep in mind that (AFAIK) we don't have cable cards for digital TV here in Canada yet.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old January 18, 2009, 03:09 PM
Lima's Avatar
Allstar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Laval, Qc
Posts: 588

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by sswilson View Post
Just keep in mind that (AFAIK) we don't have cable cards for digital TV here in Canada yet.
As is, available for purchase?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old January 18, 2009, 03:13 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,493

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Lima View Post
As is, available for purchase?
As in... you won't be able to find a card to replace your digital set top box for decoding the digital signal from the wall, so keep that in mind when you're looking at things like setting up a proper PVR.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old January 18, 2009, 03:18 PM
Lima's Avatar
Allstar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Laval, Qc
Posts: 588

My System Specs

Default

aha!

Gotcha

and thanks.

I had a feeling it would be a good idea to post.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old October 23, 2009, 09:08 PM
Lima's Avatar
Allstar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Laval, Qc
Posts: 588

My System Specs

Default

o.k, decided to bump this thread instead of starting a new one. Need help finding a TV tuner, first time buyer.

I'm going to be plugging my cable directly from the wall, so no HD. I am mainly gonna be using Windows Vista Ultimate x64 and Windows XP Pro 32 bit. Just need something good and cheap. Being able to play HD well and Windows 7 compatibility would be a plus.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old October 27, 2009, 01:46 PM
MVP
 
Join Date: Sep 2008
Location: toronto
Posts: 375
Default

bump, would like some opinions on this too, i was JUST thinking how I wanted a TV tuner for my pc today. HD capabilities or upscaling would be nice, but that would i mean I need to pay for another digital cable line possibly?
anyways, running windows 7 32-bit. update us on this! =P
__________________
CPU:E8400 @ 3.8GHZ -->Zalman 9700NT HSF
GPU:XFX 5870 1GB
HDD:150GB Raptor,WD500GB,WD1TB BLACK
MOBO:Asus Striker 2 Formula
RAM:OCZ HPC REAPER 4GB 1066mhz pc2-8500 (5-5-5-15)@2.2v
PSU:CORSAIR 750W
CASE:Silvertstone TJ07
SOUND:Auzentech X-Fi Prelude
Keyboard:Logitech G15 V2
Mouse:Razer DeathAdder
Case Cooling:2x92mm exhaust,2x120mm exhaust, 2x120mm Ultra Kaze(3000RPM)intake.
Running:Win7 64-bit Ultimate
F@H PPD:46957

Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old October 27, 2009, 03:24 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 7,957

My System Specs

Default

If you use a STB, don't bother. They all suck
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old October 27, 2009, 08:37 PM
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 84

My System Specs

Default

I've tried a few different tuners, had the best luck with hauppauge.
Currently using the 950q, it works with Win7, I'm running x64. Also used it under vista.
I added the Antec Multimedia Premiere? something like that for remote and it all works with windows 7 MCE and I love it. Full PVR functionality, searchable tv guide. Worked without a hitch, Windows update even offerered a win7 driver update for it recently.
I've also used ATI tuners. Have had a couple but most recently my system crashed while watching tv (was running vista 64 then) and after reboot the tuner card was no longer recognized. It never worked again.
I still have it sitting here, it was a diamond and not having much luck getting anything in regards to RMA possibilities, but I haven't put alot of effort in either, filled out a form on the webpage and let it go. I bought the hauppauge 950q because I saw it on sale a few days after this event and never looked back.
Good luck. hope this info can help someone.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old October 27, 2009, 11:27 PM
Lima's Avatar
Allstar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Laval, Qc
Posts: 588

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by lowfat View Post
If you use a STB, don't bother. They all suck

What does STB stand for?
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
using my HDTV as a monitor. Bucklaz Display Units 11 December 28, 2008 12:36 AM
HDTV image cuts out howettl Troubleshooting 1 August 2, 2008 02:21 PM
PCTV HD Pro Stick HDTV Tuner ?? frosty Peripherals 0 April 13, 2008 05:04 AM
Connecting PC to a HDTV. werty316 Display Units 3 April 7, 2008 05:22 PM
How to hook up to HDTV? LegendofJubei Display Units 15 December 7, 2007 11:02 PM