Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE CANUCKS COMMUNITY > HardwareCanucks F@H Team

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 3, 2012, 01:09 PM
BrainEater's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Calgary
Posts: 2,513
Default dual cpu , dual core.

I'm setting up an ASUS KFN5-D Sli board with 2x 2212 Opterons.I want to put 2 video cards in......yes , it's for folding.



SMP client ?

Can I get better cpu's for cheep ?

Thanks for any input....I got this rig for free , it'd be cool if it'll produce.

__________________
Intel 3930k /rIVe/32 Gb vengeance LP/Nvidia TITAN/760/760/Intel 520's/WD raptors/etc...
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 3, 2012, 01:54 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,643

My System Specs

Default

So. SMP or GPU folding? Budget?
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 3, 2012, 02:01 PM
Dead Things's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2008
Location: Centre of the Universe
Posts: 1,572

My System Specs

Default

The KFN5-D supports Barcelonas, so yeah, you can move to eight cores for pretty cheap. While the 2360SE's would be at the absolute end of the upgrade path, these are just one step down from top of the line for just a few bucks: AMD OPTERON QUAD CORE CPU 2358 SE 2.40GHZ 2MB L3 CACHE OS2358YAL4BGH | eBay

Overclocking is also possible on that board. Fun toy!
__________________
Follow my folding, mining & benching shenanigans @dt_oc!

Think you can overclock? Then show us what you got!
Join the Hardware Canucks Overclocking team today!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 3, 2012, 02:18 PM
great_big_abyss's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Winnipeg
Posts: 2,211

My System Specs

Default

Me Want. And on the price of those processors. Know where I could pick up a board like that?
__________________



HTPC: Z77A-G45; 3770K; Coolermaster GeminII; 2x4GB Kingston HyperX 1600Mhz; MSI R7-260X; 2x 128GB Crucial M4 SSD; 1TB WD Green, 2x 2TB WD Green; PC P&C 750W PS; Fractal Design Node 605;
Son's Rig: M5A97; 1055T; CNPS20LQ; 2x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz; ASUS GTX650Ti Boost; 80GB Intel 520 SSD; 320GB WD Black HDD; SPI 700W; Bitfenix Shinobi;
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 3, 2012, 04:06 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Jun 2009
Location: Nova Scotia
Posts: 2,911

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Dead Things View Post
The KFN5-D supports Barcelonas, so yeah, you can move to eight cores for pretty cheap. While the 2360SE's would be at the absolute end of the upgrade path, these are just one step down from top of the line for just a few bucks: AMD OPTERON QUAD CORE CPU 2358 SE 2.40GHZ 2MB L3 CACHE OS2358YAL4BGH | eBay

Overclocking is also possible on that board. Fun toy!
Confused why they are so cheap? Worth buying them even if its for a paper weight?
__________________
Desktop: Antec Three Hundred, Z77-D3H, 3570K undervolt @4.1ghz with Zalman Optima Cooler, Corsair Vengeance 2x4gb@1866mhz, MSI Cyclone GTX 460, Seasonic S12II 500W, WD Black 1TB, Intel 530 120GB
Away from home light Gamer: Acer Aspire 15.6", A8-3500m undervolt and OC to 2Ghz, 2x4gb Corsair Vengeance, Crucial M500 240gb
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old October 3, 2012, 09:23 PM
Dead Things's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2008
Location: Centre of the Universe
Posts: 1,572

My System Specs

Default

I don't really know the answer to that with 100% certainty, but I believe it's a function of good ol' fashioned supply n' demand.

By now, pretty much all Barcelona-based datacentres have upgraded to Shanghai, Istanbul or moved on to G34. As a result, Barcelonas first flooded then saturated the market to the point where there basically were no potential buyers left at any volume level, reducing their resale value significantly.
__________________
Follow my folding, mining & benching shenanigans @dt_oc!

Think you can overclock? Then show us what you got!
Join the Hardware Canucks Overclocking team today!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old October 4, 2012, 07:23 AM
BrainEater's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Calgary
Posts: 2,513
Default

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
So. SMP or GPU folding? Budget?
Both....I think..Just playing around at the moment.

For 5 $ I think I'll hunt down better procs first.

__________________
Intel 3930k /rIVe/32 Gb vengeance LP/Nvidia TITAN/760/760/Intel 520's/WD raptors/etc...
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old October 4, 2012, 08:05 AM
Dead Things's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2008
Location: Centre of the Universe
Posts: 1,572

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by BrainEater View Post
For 5 $ I think I'll hunt down better procs first.
Don't forget to make sure the BIOS is flashed to 0404 before popping in the Barcelonas.
__________________
Follow my folding, mining & benching shenanigans @dt_oc!

Think you can overclock? Then show us what you got!
Join the Hardware Canucks Overclocking team today!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old October 4, 2012, 02:00 PM
BrainEater's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Calgary
Posts: 2,513
Default

Thanks ! I will forsure.

At this point I'm more interested in the fact it's got 2 pci-e slots.....Got some gpu's to get running.

(That's after I fix the cpu 1 HSF clip.)

I didnt check the bios version last time I booted it...I'll know more soon.

__________________
Intel 3930k /rIVe/32 Gb vengeance LP/Nvidia TITAN/760/760/Intel 520's/WD raptors/etc...
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old October 5, 2012, 11:00 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Montreal
Posts: 1,514

My System Specs

Default

2 quad core opterons at 2.4 GHz each would be a little weaker than my dual hexacores @1.8 . Here is a quick screenshot of what kind of production you can expect. The new 806x units seem to produce a lot of points. Now it depends how efficient you want to make it, you could use some GTX 295, I got one a few days ago and is doing around 15k PPD on stock clocks. The board does not seem to support hexacores Optys.
Attached Images
 
__________________
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[FS] Dual D5strong + EK dual serial top + 24v dual controller $185 Shipped in Ontario canada2005 Buy/Sell & Trade 12 August 30, 2012 03:53 PM
Sapphire Announces New HD 6970 Graphics Card with Dual-BIOS and Dual-Fan Cooling Sam_Reynolds Press Releases & Tech News 1 November 1, 2011 11:50 AM
[FS] Intel Core 2 Duo E8400 Dual Core ProcessorSOLD tyreman Buy/Sell & Trade 0 November 1, 2011 10:26 AM
is a quad core phenom or phenom2 better then intel dual core? Shadowmeph CPU's and Motherboards 9 September 7, 2009 07:05 PM
FS - Intel Core 2 Duo E6600 Dual Core Processor LGA775 Conroe 2.40GHZ 1066FSB 4MB L2 pat767 Buy/Sell & Trade 0 January 22, 2008 09:00 AM